Ezekre a helyekre volt a legnehezebb bejutni

Ezek a szakok olyan népszerűségnek örvendenek, hogy a bejutáshoz édeskevés a kitűnő bizonyítvány: nyelvvizsga és emelt szintű érettségi nélkül esélytelen volt a bejutás.

A tavalyi ponthatárokhoz képest átalakult az idei rangsor. A 2013-ban legnehezebben elérhető jogászképzés idén „csak” a 10. helyen futott be, de továbbra is 464 pont kellett a jogászpalántáknak. Idén az ELTE osztatlan tanári (matematikatanár, spanyol nyelv és kultúra tanára) szak végzett a csúcson, ehhez a maximális 500 pontból 478-at kellett elérni. Az ELTE osztatlan tanári képzései közül a matematikatanár, latin nyelv és kultúra tanára, valamint a matematikatanár, francia nyelv és kultúra tanára is majdnem maximális pontszámokat igényeltek a bejutáshoz: ezeken a helyeken a legalább 466 és 464 pontot elérő diákokat várják.

A tíz legnehezebben elérhető szakok között több gazdasági képzés is szerepel. A Corvinuson induló kereskedelem és marketingre, valamint nemzetközi gazdálkodásra 470 és 468 pontnál húzták meg a határokat. Az alkalmazott közgazdaságtan és gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szakokra a központilag megállapított ponthatár 465.

Szívből gratulálunk minden új, ELTE-re felvételt nyert gólyának! 🙂

Forrás: Eduline

Kép: origo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]