Lehet sportolni az EFOTT-on?

Hajnalodik, kiugrassz az ágyból, mert kidob a tűzforró sátrad. Össze kell szedned magad. Na, de mi legyen utána? Messze vannak még az esti koncertek, unatkozni meg nem illik. Ugye ismerős fesztiválérzés? Vannak, akik megoldják ezt délutánig tartó lustálkodással, de olyanok is akadnak, akik sportolnának…

Tízből tíz brit tudós, bár lehet, hogy az egyik bevándorló. Mindenesetre így is megmondanák, hogy a méregtelenítés és ezzel a másnapűzés egyik legjobb és legélvezetesebb módja a sport. Ezt figyelembe vették az EFOTT szervezői is, mert számos lehetőséget biztosítottak erre…

Az idei legnagyobb sportújdonság, amely szinte minden nagyobb fesztiválon képviseltette magát, az új magyar találmány, a Teqball. A Teqballt egy, a két végén legömbölyödő, pingpongasztalszerű asztalon játsszák, amelynek közepén egy plexi lap helyettesíti a hálót. A focilabdát át kell szerválni az ellenfél térfelének túlsó területére és már mehet is a játék. Lábbal, fejjel, vállal, mint a fociban, csak arra kell figyelni, hogy egy testrésszel kétszer egymás után nem érhet bele a játékos a labdába. A sport azonkívül, hogy felettébb látványos, rendkívül gyorsan fejleszt minket technikás játékossá úgy, hogy észre sem vesszük a nagy koncentrálás közepette. Akit érdekelnek a részletek, az egy későbbi cikkünkben olvashat róla bővebben.

A fő sportszervező azonban a Sportpont volt. Itt lehetőség nyílt kosárlabdázni, műfüvön focizni és strandröplabdázni is. Mindhárom sportot lehetett egy torna keretében komolyan, illetve ezek után szórakozásképpen is űzni. A strandröpi egyébként amatőr szinten az egyik legjobb ismerkedős játék, mert a labda állandóan elmegy, az időt meg valamivel ki kell tölteni. A szórakozás felsőbb fokát viszont egyértelműen a vízifoci jelentette, különösen a tikkasztó hőségben. Csapatok hosszú sora várta, hogy végre eshessen-kelhessen, netán gólt is rúgjon a vízben tapicskolva. A játék nehézségéből adódóan ajánlhatjuk bárkinek, ugyanis a csúszkálás miatt, itt nem számít, hogy ki milyen ügyes, előbb-utóbb úgyis mindenki hátast dob. Pár méterrel arrébb, a Sportpont helyszínén profi rugby játékosok is bemutatták sportjukat, illetve a vívók reflexmérő játékát is ki lehetett próbálni.

Sport és szabadidő témában működött a PPK-sokból álló Beoffline standja is, amely minden mozogni vágyónak kölcsönzött különböző labdákat, ütőket és frizbiket. Itt egyébként még egy valóságos Angry Birds pályát is kipróbálhattunk. Ha mindkét malacot lelöktük, akkor akár egy Via Ferrata mászást is nyerhettünk.

A Szerencsejáték Zrt. lehetőséget biztosított a rekeszmászáshoz is. Persze ezt nem sorolnánk a másnapűző sportok közé. Itt csak a legügyesebbek tudtak maguk alá pakolni tíz rekeszt, hogy elnyerjék az ezért járó ajándéktárgyakat. Még nézni is izgalmas volt, ahogy a nagy magasságban, a biztosítókötél ellenére is remegő kezekkel és lábakkal haladtak a versenyzők. Ironikus, hogy pont a Szerencsejáték Zrt.-nél próbálhattak ki olyan sportot, ahol a legnagyobbat lehetett bukni…

A legkeményebb sportos stand viszont egyértelműen a Magyar Honvédség Seregnyi Lehetőség pontja volt. Itt a fegyverek és felszerelések ki- és felpróbálásán kívül, lehetett célba lőni, akadálypályán végighaladni és airsoftolni is, egy erre a célra berendezett pályán. A sikeres teljesítők pedig egy vagány Magyar Honvédséges pólót kaphattak. Az itt dolgozó katonák türelmét, segítőkészségét és jófejségét mindenképp ki kell emelnünk.

Reméljük, hogy jövőre te sem az árnyékban haldokló fesztiválozó leszel, hanem a fáradhatatlan és jókedvű sportoló. Mert pihenni majd otthon, de bulizni és sportolni az EFOTT-on lehet.

Fotók: Müller András

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]