ELTE HÖK Vezetőképző 2014

Az ELTE Hallgatói Önkormányzata idén Veszprémben szervezett vezetőképzőt a részönkormányzatok tisztségviselőinek.

Az ELTE HÖK minden nyáron vezetőképzőt tart a hallgatói önkormányzatok tisztségviselőinek, hogy jobban megismerjék szakterületüket, más karok tisztségviselőit és együtt képződjenek. Ez a lehetőség tavaly elmaradt, idén azonban több mint 150 résztvevővel Veszprémben gyarapították tudásukat és ismereteiket a HÖK-ösök.

A három napos rendezvény egy megnyitóval kezdődött, majd a szakterületi szekciók alapozással kezdték meg a munkát. Az elnöki szekcióban a részönkormányzatok elnökei az elnökválasztás témájával foglalkoztak első sorban, a tanulmányisok az OMHV továbbfejlesztésén dolgoztak, a szociális részleg a Neptun kérvényszerkesztőjével ismerkedett, a gazdasági szekcióban a közbeszerzés volt a téma, a külügyesek az Erasmus-szal és az ESN-nel foglalkoztak. A kommunikáció és sajtó szekcióban az ELTE kommunikációját és a kampánytervezést vizsgálták, a tudományos szekció elbírálta az Év tudományos rendezvénye pályázatokat, az esélyegyenlőséggel foglalkozók szakterületük tervét dolgozták ki. A rendezvényesek a gazdaságisokhoz hasonlóan közbeszerzéssel és a következő évi rendezvényekkel foglalkoztak,  a sportos részleg az aktuális sporteseményeket és sportkommunikáció helyzetét vitatta meg.

Újdonságként határon túli és szabályzati szekciók is voltak, itt a HÖOK-kal közös projektek és az ELTE HÖK szabályzatai voltak a főbb témák.  Délután nyílt előadásokon vettek részt a jelenlévők, volt szó adatvédelemről az ELTE Informatikai Igazgatóságának vezetőivel, érzékenyítésről Kovács Krisztával, az ELTE fogyatékos-ügyi koordinátorával, pályázatírásról Horváth Lászlóval, az EHÖK pályázatokért felelős referensével és karrierépítésről a Karrierközpont munkatársaival.

A második nap az Egyetemvezetés többsége ellátogatott Veszprémbe, hogy a szakterületükhöz tartozó szekción vendégeskedjenek, majd este egy kerekasztal beszélgetésen vettek részt és az előző rektori ciklust értékelték. Délután nálunk tartotta első hivatalos megjelenését az aznap kinevezett felsőoktatási államtitkár, Palkovics László. Egyetemünk rektorával, Dr. Mezey Barnával és a HÖOK képviseletében Dr. Kőmíves Péter Miklóssal kiegészülve Merre tart a magyar felsőoktatás? címen beszélgettek többek között a hamarosan bevezetendő kancellária rendszerről és duális képzésről és, hogy ez mennyiben érinti majd Egyetemünket. A beszélgetést Dr. Fábri György közkapcsolati és kommunikációs ügyekért felelős rektorhelyettes moderálta.

A záró napon a szekciók tovább folytatták a munkát, majd a záróünnepségen minden szekcióvezető beszámolt, hogy milyen eredményeket értek el a három nap folyamán.

A vezetőképző jó lehetőséget adott a különböző részönkormányzatoktól jött tisztségviselőknek egymás és egymás munkájának megismerésére és megvitatására, valamint az Egyetemvezetés és más vendégek által jobban bele látni az Egyetem életébe és szakterületük rejtelmeibe.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]