Az első ELTEfeszt

A hagyományos nyílt napok hátránya, hogy nehéz több alkalommal ellátogatni különböző karokra, ha még nem biztos benne az ember, történelem szakra jelentkezzen a BTK-ra, vagy inkább pszichológiát tanuljon a PPK-n. Az ELTE a hétvégén épp ezt a problémát oldotta fel: minden, ami ELTE, egy helyen, egy időben!

Február 1-jén az ELTE rendhagyó nyílt napot rendezett a felvételi lapok leadására készülő diákoknak. A Lágymányosi Campuson egyetemünk valamennyi kara, civil szervezete és egyesülete megjelent, hogy megmutassák az érdeklődőknek, mit jelent „ELTE-snek lenni”.

Mezey Barna rektor úr nyitóbeszédében rávilágított, hogy az ELTE még mindig az élen jár az „első helyes” jelentkezések tekintetében a felvételi rangsorokban. Szerinte ez többek között azért van így, mert az egyetem által nyújtott gyakorlati és elméleti tudást tükröző diploma a munkaerőpiacon elismert, ezért az elhelyezkedés is sikeres vele.

Azt, hogy a szakmai érveken túl miért is éri meg az ELTE-re járni, a különböző egyetemi szervezetek a Gömb Aulába kitelepült standjaiknál mutatták be az érdeklődőknek, akik így megismerkedhettek többek között a sportolási és kulturális lehetőségekkel, a nemzetközi kapcsolatépítés módjaival. Emellett a különböző karok oktatói folyamatosan „teltházas” előadásokat tartottak olyan témákban, mint például hova és miért járnak a fiatalok szórakozni, vagy hogyan könnyítik meg a segítőkutyák a fogyatékossággal élők mindennapjait, de az ELTE Planetáriuma és Ásványtára is nagy érdeklődésnek örvendett.

A rendezvény Mezey Barna rektor úr búcsúbeszédével zárult, melyben sikeresnek értékelte az első ELTEfesztet, hiszen egyetlen nap alatt közel 2000 ember ismerkedhetett meg az ELTE-vel.

A rendezvényről készült fotóink ITT tekinthetők meg!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]