Revolution

Hallgatói fórum Lágymányoson, egyetemista megmozdulások országszerte. Elkezdtük.

A délután 4-kor Lágymányoson megkezdődött hallgatói fórum végül két híd elfoglalásával, és a Corvinus és az ELTE BTK útba ejtésével Parlament elé vonulással, majd a Lánchídnál a tömeg csendes és békés feloszlásával ért véget. Nem előre szervezett és bejelentett tüntetés volt, spontán alakult ki, amihez egyre többen és többen csatlakoztak.

Napközben Szegeden hallgatók és oktatók közösen foglalták el a Megyei Kormányhivatal földszintjét, majd az egyetem területén körülbelül nyolcszáz fővel tiltakoztak a kormány intézkedései ellen.

Gödöllőn a városháza előtt demonstráltak a hallgatók, Pécsett keddre, Debrecenben pedig szerdára hívtak össze hallgatói fórumot.

Időközben az EMMI nyilatkozattal reagált a megmozdulásokra: “Megértjük, ha a diákok úgy érzik, szeretnék valahogy kifejezni, hogy tartanak a változásoktól, de bízunk abban, hogy az ellenállásból megértés lesz, mert a változások értük és nem ellenük vannak.”

A nyilatkozatra válaszul Kalina Gergely, az ELTE HÖK elnöke elmondta, hogy: “Az egyoldalú állami döntések helyett a minden fél számára elfogadható konstrukciók közös kialakítását vártuk, és amíg erre nem kapunk lehetőséget, a demonstrációt választjuk.”

Folytatódnak a hallgatói akciók, szerdán várunk mindenkit 16 órától a BME Főépületéhez!

A lágymányosi fórumról írt tudósításunkat itt olvashatjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]