Egy nap a magyarról mint idegen nyelvről

Érdekel, hogyan látják a más anyanyelvűek a magyart? Nyelvtanárként szívesen foglalkozol a saját anyanyelved oktatási lehetőségeivel? Posztgraduális bölcsészképzésben gondolkozol? Akkor nem maradhatsz le a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszék Diákkörének első hivatalos rendezvényéről, a Vályi napról.

Szakmai napot tart április 22-én az ELTE BTK Magyar mint Idegen Nyelv Tanszék Diákköre.

A Vályi nap 10 órától egészen délután 16 óráig kínál változatos programokat. A résztvevők nemcsak a magyar mint idegen nyelv tudományterületébe nyerhetnek bepillantást, de megismerkedhetnek a Vályi András diákkör tagjaival és munkájával is, szakmai előadásokon és interaktív játékokban vehetnek részt; továbbá megtudhatják, ki a 7 kicsi gonosz és kik tanulnak magyarul.

Az ELTE BTK Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéke már 1952 óta foglalkozik a magyar nyelv oktatásával, szaktanárok képzésével. A tanszék kezdetektől fogva nagy gondot fordít arra, hogy diákjai ne csak magas színvonalú szakmai képzésben részesüljenek, de jól is érezzék magukat a képzés ideje alatt. Minden évben többször szerveznek közös programokat, melyeknek célja az, hogy megismerjék egymást, összekovácsolódjanak. A nyári egyetem munkájába ugyancsak bevonják őket. A külföldi diákokkal eltöltött közös idő során hasznos szakmai, kulturális tapasztalatokat szerezhetnek. A „magyar mint idegen nyelv tanára” cím megszerzése után eséllyel pályázhatnak a lektori állásokra, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy jelenleg is többen dolgoznak közülük külföldön.

Ha tehát szívesen töltenél néhány órát ennek az izgalmas tudományterületnek a megismerésével, legyél április 22-én 10 és 16 óra között az ELTE BTK I épületében a 2. emeleten. További információkat érhetsz el a Facebook-esemény oldalán.

Képek forrása: az ELTE BTK MID Facebook-oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]