Augusztusi konferenciák – hangolódás a szorgalmi időszakra!

A nyár során az ELTE szervezésében több magas színvonalú szakmai program megvalósult, és az augusztus sem kivétel ez alól. 2019. augusztus 29-én két konferencia várja az érdeklődőket, mely eseményeknek az ELTE épületei adnak otthont.

2019. augusztus 29-én – immár hagyományszerűen – kerül megrendezésre a könyvtáros szakma éves konferenciája. A Hagyományok és Kihívások VIII. nevet viselő rendezvény – reagálva a technológia korának új kihívásaira –  a könyvtáros kompetenciák 21. századbeli kihívásainak témakörét járja körül. A konferencia során bemutatott munkák reagálnak a könyvtáros kompetenciák változására, kihívásaira és lehetséges fejlődési útvonalaira csakúgy, ahogy a szakterületen használt tartalmi feltárás módszertani lehetőségeire. A konferencia lehetőséget teremt a könyvtárosképzés és az életpályamodell bemutatására, a szakma kurrens kérdéseiről szóló vita kiszélesítésére.

A konferencia az ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasójában kerül megrendezésre. A rendezvénnyel kapcsolatos egyéb információk, valamint a részletes program a linken keresztül érhető el.

elte_cimer_szines

2019. augusztus 29-e és 31-e között az ELTE PPK egy nemzetközi konferenciának ad otthont. Az European Network for Social and Emotional Competence (ENSEC), egy társas és érzelmi kompetenciákkal foglalkozó szervezet első alkalommal rendezi meg Budapesten konferenciáját. A plenáris előadók között szerepel Maurice J. Elias és Ilaria Grazzani, nemzetközileg ismert és elismert pszichológusok.

Az első nap programja a tanár-diák kapcsolatra, a digitális kor és az oktatás kihívásaira fókuszál, valamint a mentális jólét, a szociális kapcsolatok témaköreit is megvitatják. A második nap előadásai – folytatva a csütörtöki nap programját – az oktatás, érzelmek, mentális egészség témaköreit vizsgálják, valamint ezen a napon kerülnek bemutatásra a konferenciára készített poszterek. A konferencia harmadik és egyben záró napján a társas és érzelmi kompetenciák fejlesztése mellett korunk egyik legnagyobb veszélye, a cyberbullying és annak lehetséges elkerülése is a fókuszba kerül. Az előadások angol nyelvűek.

A konferenciának az ELTE PPK ad otthont, a részletes program pedig az ENSEC honlapján érhető el.

Az augusztus végén megrendezésre kerülő konferenciák – melyek közös pontjának a digitális kor és a technológia fejlődése miatt tapasztalható új kihívások témaköre tekinthető – kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy az „idősebb” ELTE-s polgárok ismét ráhangolódjanak a tanévre, illetve arra is, hogy a frissen felvett ELTE-s hallgatók betekintést nyerjenek az egyetemi konferenciák világába, megtapasztalják az egyetemi légkör hangulatát a szorgalmi időszak beköszönte előtt.

Képek forrása: ELTE; PPK

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]