Konferencia a megújuló tanárképzésről

Közel 300 vezető- és mentortanár részvételével zajlott március 26-án az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola dísztermében az iskola, a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége és az ELTE Tanárképző Központ közös konferenciája.

A konferencia elsődleges célja a 2022 szeptemberében elindított megújult, gyakorlatközpontúbb tanárképzésről szóló információk megosztása és az erről való párbeszéd volt. A rendezvényt Zs. Sejtes Györgyi, a GYISZ alelnöke nyitotta meg, majd három előadást hallgathattak meg az ország minden részéből érkezett pedagógusok. 

Chrappán Magdolna, a Debreceni Egyetem oktatója beszélt a felsőoktatási intézmények szakmai feladatairól, Antalné Szabó Ágnes, az ELTE Tanárképző Központ főigazgatója az új típusú gyakorlatok szervezési feladatait foglalta össze, Szabó Éva, az ELTE Trefort Ágoston Gimnázium igazgatóhelyettese pedig a gyakorlóiskolák és a partnerintézmények együttműködésének lehetőségeit emelte ki.

A szünet után a szaktanároknak és az intézményvezetőknek alkalmuk nyílt a megújulás lehetőségeinek és kihívásainak megvitatására is. Később a résztvevők választhattak a sajátos nevelési igényű tanulókról, a tanórai videófelvételek tanár- és mentorképzésben történő hasznosításáról és a norvég tanárképzésről szóló szekciók közül; a többség pedig egy forgószínpados ötletbörzén vett részt, ahol a tanár szakos hallgatókkal való közös munka különböző szempontjai kerültek elő változatos formában.

Forrás: radnoti.hu

Képek forrása: Elmhurst University, radnoti.hu  

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]