Egyedülálló mesterképzés az ELTE-n, amivel ingyen eljuthatsz akár Kanadába is!

Mit tud az az ötszög, aminek a csúcsai Prága, Budapest, Catania, Québec és Párizs? Dupla diplomát, havi 1000 eurós ösztöndíjat, egy világon egyedülálló mesterképzést, egy életre szóló lehetőséget. Ez az ötszög nem más, mint a TEMA+ közös mesterképzése és az Erasmus Mundus ösztöndíja.

Többek között a European Heritage Labellel és az UNESCO-val együttműködve született meg ez az egyedülálló angol és francia nyelvű „European Territories: Heritage and Development” (kb.: európai területek: hagyományok és fejlődés) mesterképzés. A szerencsés kiválasztottaknak legalább kettő, de akár több egyetemen kell elvégeznie egy-egy szemesztert a négyből, a diploma megszerzéséhez. A vándoréletmódhoz plusz motiváció, hogy amelyik egyetemen elvégzett egy félévet egy hallgató, a végén attól az egyetemtől is kap, az adott országban elismert diplomát. Tehát legrosszabb esetben is két irattal leszünk gazdagabbak. A képzés a nemzeti és nemzetközi értékek egy újfajta, interdiszciplináris, multinacionális megközelítését helyezi középpontba.

 A programban az ELTE-n kívül a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem és a Cataniai Egyetem és a québec-i Laval Egyetem vesz még részt. A részvétel feltétele már meglévő BSc, BA, MSc vagy MA diploma. A válogatás során előnyt élveznek a kimagasló akadémiai teljesítménnyel rendelkező hallgatók, illetve az angol és francia nyelv minél magasabb szintű ismerete.

 A jelentkezés mellé igényelhető az úgynevezett Erasmus Mundus ösztöndíj is, ami havonta 1000 eurót jelent, a tanulmányok teljes ideje alatt.

 

A TEMA+ segítségével akár a québec-i Laval egyetemről is szerezhetsz diplomát. a kép forrása: joebenett.net

A TEMA+ segítségével akár a québec-i Laval egyetemről is szerezhetsz diplomát.
a kép forrása: joebenett.net

Jelentkezni a mesterképzés honlapján lehetséges, amely független az általános, magyar felvételi eljárástól. A jelentkezéssel kapcsolatban további információ emailben (secretary@mastertema.eu) és személyesen a képzést koordináló ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszéken működő TEMA+ Titkárságon (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. I.em.132. +) érhető el.

 És ha valaki nem kerül be, ne keseredjen el. Ha például eddig ügyesen takarékoskodott, vagy megnyerte a lottót, akkor jelentkezhet az önköltséges képzésre is. Ez európai diákok számára 3000, Európán kívülieknek pedig 6000 eurós tandíjat jelent évenként.

A jelentkezési határidő az ösztöndíjas helyekre 2018. március 31., a költségtérítéses képzésre 2018. június 17.

Az angol sorozatok mellett nézzetek egy-két Godard filmet is március végéig, gyakoroljátok, hogy omlette du fromage, és ne késsetek le a jelentkezési határidőről, ki tudja, hány ilyen lehetőség jön még szembe veletek az egyetem alatt!

A kiemelt kép forrása a TEMA+ hivatalos facebook oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]