Ösztöndíj kutató bölcsészhallgatóknak

Kedves mesterszakos bölcsészhallgatók, komoly pénz ütheti a markotokat, ugyanis a BTK dékánja, Borhy László és a Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Murai László pályázatot írtak ki a Hallgatói Kiválósági Ösztöndíjra a 2015/2016-os tanévre. A jelentős összegű ösztöndíj célja, hogy támogassa a tehetséges hallgatók tudományos tevékenységét és szakmai fejlődését. Amennyiben komoly kutatási szándékkal és tervvel rendelkeztek, november 10-ig adhatjátok le a pályázatotokat.

Az ösztöndíjra pályázhat minden mester szakos bölcsész hallgató, államilag támogatott és önköltséges egyaránt. Jelen félévben csak egy hallgató részesülhet támogatásban, a beérkezett pályázati anyagokat egy erre a célra létrehozott bizottság fogja elbírálni.

Az ösztöndíj a második félévben, azaz február 1-től június 30-ig havonta 70 000 forinttal támogatja a szerencsés nyertes kutatási munkáit. A pályázáshoz a Hallgatói Önkormányzat irodájában kell leadnotok kutatási terveteket 4000-5000 leütés terjedelemben, valamint ne felejtsétek el csatolni a szakmai önéletrajzotokat, valamint a másolatokat a BA-s diplomátokról és a nyelvvizsga-bizonyítványokról.

Az ösztöndíjat elnyert hallgatónak a támogatási időszak lejártáig el kell készítenie egy 80 000 – 120 000 leütés terjedelmű munkát, amelyben összegzi kutatásainak eredményét. A bíráló bizottság döntése függvényében a tanulmányt a BTK megjelentetheti, illetve a 2016-os kari ünnepségen a hallgató a kutatása eredményeit prezentálhatja.

A pályázati űrlapot és a szükséges mellékleteket a Hallgatói Önkormányzat irodájának (H épület) titkárságán kell benyújtani 2015. november 10. 16:00 óráig. Az szükséges dokumentumokat ITT találjátok.

Forrás: btk.elte.hu

Kép: yorkglobal.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]