Nyílt Nap az ELTE Természettudományi Karán

Az ELTE TTK 2013. január 25-én 9 órai kezdettel Nyílt Napot rendez az egyetem lágymányosi campusán.

A rendezvényeken az érdeklődők megismerkedhetnek a Kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Kiemelt szakmai szempont a BSc képzésekkel történő elhelyezkedés és továbbtanulási lehetőségek bemutatása, valamint az osztatlan tanárképzésekkel kapcsolatos tájékoztatás.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara számára fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek. Ezt a célt szolgálja a Kari Nyílt Nap, mely idén is számos újdonsággal várja az érdeklődőket.

Kiemelt fontosságú, hogy a többciklusú képzéshez – az úgynevezett Bologna folyamathoz – kapcsolódóan a 2006-tól már bevezetésre került alapképzésekről (BSc), és a 2010-től indult mesterképzésekről (MSc), továbbá ezek kimeneti és továbbhaladási lehetőségeiről részletes felvilágosítást nyújtsunk rendezvényünkön. Ezen felül tájékoztatást adunk az új osztatlan tanárképzésekkel (MEd) kapcsolatban is, hiszen hagyományainkhoz hűen, az ELTE TTK-n lehetőség kínálkozik mind a 6 természettudományos tanárképzés felvételére, ráadásul hazánkban egyedülálló módon, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a szakpárosítások legteljesebb spektrumát kínálja a jelentkezés előtt álló diákoknak.

A 2013. évi felvételi eljárásról és a Kar oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások mellett, a látogatók testközelből ismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával. A rendezvény ideje alatt vendégeink az alapszakok standjainál tájékozódhatnak az őket érdeklő szakokról, tehetik fel kérdéseiket oktatóknak és hallgatóknak egyaránt. Szakmai előadásokat is szervezünk a látogatók számára, olyan témákat érintve, melyekről úgy gondoljuk, méltán tarthatnak számot a természettudományok iránt nyitott résztvevők érdeklődésére.

Meghívott vendégeink: Az Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. szakértője; az ELTE Természettudományi Karának oktatói, kutatói; a Hallgatói Önkormányzat tisztségviselői. Újdonságként említendő, hogy külön standdal mutatkoznak be, tehetséges hallgatóinkat az igényes tudományos kutatómunkára felkészítő szakkollégiumaink.

A Nyílt Napon tárlatvezetéssel egybekötve látogathatók az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításai mint az ELTE-TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Bakos Tibor Matematikai Gyűjtemény.

 

A rendezvény helyszíne és időpontja:

ELTE Természettudományi Kar Nyílt Napja

Időpont: 2013. január 25., regisztráció 9 órától

Helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C.

 

További információk a programokról:

ELTE-IK és ELTE-TTK Felvételi Iroda

Honlap: http://nyiltnap.ttk.elte.hu

E-mail: ttkto@ludens.elte.hu

Telefon: 06 (1) 372-2566, Telefax: 06 (1) 372-2565

 

A Nyílt Nap részletes programja erre a linkre kattintva érhető el!

 

ELTE TTK Nyílt Nap 2013

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]