ELTE-BEAC siker a Prague Cheer&Dance Open nemzetközi versenyen

A Prague Cheer&Dance Opent 2022 március 26-án rendezte meg a Cseh Cheer Szövetség, melyre az ELTE-BEAC egy páros egységet delegált. A Fehér Barbara–Szoó Regina alkotta kettős Szabó Hanna edzővel vágott neki a megmérettetésnek.

A rendezvényen több mint 1000 sportoló vett részt, 6 országból 23 klub adott le nevezést. A szervezés open versenyhez képest kivételesen jó volt, mind a versenytalaj, mind a melegítőtér igényesen volt kialakítva. A nézőtéren két LED-fal is segítette az események követését, az itthoniak pedig képernyő elől szurkolhattak, hiszen ingyenes élő közvetítést is biztosítottak.

A lányok kategóriájába öt ország kilenc egységet delegált, így igen erős mezőnyben kellett helytállniuk, azonban nem illetődtek meg az idegen közönségtől. Annak ellenére, hogy első alkalommal versenyeztek külföldön, magabiztosan, hibátlan gyakorlatot mutattak be, amivel a nézősereget is magukkal ragadták és végül a dobogó második fokára állhattak.

„Regi és Barbi az edzéseken is mindig 100%-ot nyújtanak, ami a teljesítményükön is látszik. Tapasztalt versenyzőpáros lévén pontosan tudják, hogy sikert csak a kemény munka hozhat. Remélem, hogy több nemzetközi versenyen is megmutathatják majd tehetségüket!” – nyilatkozta Szabó Hanna, az edzőjük.

A versenyt követően Regi a következőket mondta: „Nagyon jól esett, hogy csapattársaink is szurkolhattak a képernyők elől, egész idő alatt éreztük a támogatásukat, szeretetüket! Az energia, amit közvetítettek, szavakkal leírhatatlan. Meg az nagyon jó ebben a cheer világban, hogy az öltözőben az ellenfeleinkkel voltunk együtt, akikkel szinte azonnal megtaláltuk a közös hangot, és verseny után őszintén tudtunk egymásnak gratulálni.”

Legközelebb a páros most hétvégén fog versenyezni az ELTE Spring Openen, majd májusban magyar bajnoki címüket tervezik megvédeni.

Forrás: eltecheer.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]