Ferencváros a Bajnokok Ligájában!!!

Régi ismerősök találkozása. A Fradi és a Bajnokok Ligája útjai újra keresztezik egymást. Az elmúlt évek legnagyobb magyar futball sikere, zöld-fehér csomagolásban.

25 év hosszú idő. De már vége van a várakozásnak. Olyan dolgot élhetnek át újra a fradisták, ami örök élmény fog maradni. Sokaknak talán az előző BL szereplésről még az édesapjuk mesélt. Most megint Európa és a világ elitjében van ott a Fradi.
Hihetetlen siker, de nem menjünk el szó nélkül amellett hogy ez az egymeccses lebonyolításának is nagyban köszönhető. Talán ilyen esély többet nem is lesz, de ezt most sikerült kihasználni. Viszont ha jobban belegondolunk egy ilyen sikert nem kell megmagyarázni.

A svéd bajnok Djurgardens ellen kezdődött a menetelés, és a skandinávokat nagyon magabiztosan haza pályán sikerült kiütni. Talán ez elvárás volt? A következő fordulóban a magyar bajnok megkapta a lehető legnehezebb ellenfelet. A Celtic következett. Ötvenegyszeres skót bajnok, egyszeri Bl győztes csapata otthonában kellett csodát tenni. És a budapesti zöld-fehérek megtették.

A harmadik körben sem könnyítette meg a sorsolás a Fradi dolgát, mert megint csak a lehető legerősebb Dinamo Zágráb volt a következő állomás. Egy régi ismerős. Sikerült a horvátokat is kiverni és ezzel hazai pályán visszavágtunk a tavalyi eredményért. Ezzel már biztossá vált, hogy megint lesz magyar csapat az európai kupák valamelyikében.

Viszont hátra volt még a BL play-off kör. Ez már kétmeccses lebonyolításban került megrendezésre. Az ellenfél a norvég bajnok Molde volt. Idegenben egy 3-3-as döntetlen, hazai pályán egy gól nélküli x, azt jelentette, hogy a Fradi veretlenül, 25 év után újra a Bajnokok Ligájában vehet részt.

De ez csak a közelmúlt. Biztosan sokan emlékszünk még, sőt van aki valószínű ott is volt mikor az albán bajnokság második helyezettje ütötte ki a Fradit a BL selejtezőkből. Nem volt az olyan rég, 2016-ban. Ebből is látszik micsoda fejlődésen megy keresztül a Fradi. De meg kell említeni a Vidit is, mert ez a két csapat már rendelkezik európai játékerővel és nagyon fejlett háttérrel. Ennek köszönhetően kezdenek eltűnni azok az emberek akik habzó szájjal szidták a magyar futballt. Sőt sokan közülük már azon gondolkodnak, hogy ha szurkolók előtt játszik majd a Ferencváros, akkor hova vegyen jegyet… Eddig meg sem fordult a fejében, hogy kimenjen egy magyar meccsre, vagy egy hazai stadionba. Persze nincs ezzel baj, csak ha ezt a sikert nem tudják a magyar csapatok minden évben hozni akkor ne kezdődjön el megint a magyar futball állandó szidalmazása. Nyilvánvalóan ehhez a fejlődéshez nagy pénzekre volt szükség, akár az állam segítségével is. De ha valaki csak a számokat nézi és azt figyeli, hogy ez mikor fog megtérülni az államnak az nagyon el van tévedve. Az viszont nagyon pozitív, hogy a fiatal magyar futballszerető gyerekek idén a Fradit is látni fogják Európa legerősebb kupasorozatában. Ezáltal talán elköteleződnek a magyar foci iránt és nem csak a nyugat-európai nagy csapatoknak fognak szurkolni.

Összességében tehát élvezzük ki ezt a minimum hat meccset a csoportkörben. Mind mi a szurkolók, mind pedig a játékosok, mert ki tudja mikor lesz megint ilyen alkalom. Közben szurkoljunk a Vidinek is, habár mire ezt olvassuk már kiderül, hogy Fehérváron is lesznek-e európai kupameccsek, valamint az is kiderül melyik csapatok lesznek a Ferencváros ellenfelei.

képek forrása: Fradi.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]