Ismét Kárpátaljára kerültek az adományok

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) szervezői ez évben ötödik alkalommal szerveztek gyűjtést egy rászoruló határon túli magyar intézménynek. Tavaly a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum után ismét Kárpátaljára kerültek az adományok.

A rekordszámú, közel 700 sportolót megmozgató Kárpát-medencei Egyetemek Kupája zárásaképp kedden kerültek átadásra azok az adományok, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze egy határon túli magyar intézmény részére. Idén a kedvezményezett a Péterfalvi Református Líceum lett, így immáron harmadik alkalommal került egy kárpátaljai magyar közösséghez a jótékonysági programon belül összegyűlt felajánlások.

0DSC_5278A legjobb kosarasok mérhették össze tudásukat kétszer hét perc erejéig (fotó: Simó Szabolcs)

A Tivadarfalvai Református templom szomszédságában található Péterfalvai Református Líceumban tartják magukat az ukrán oktatási törvények líceumról szóló szabályaihoz, ami azt jelenti, hogy 4 évfolyamban (8-tól 11. osztályig) tanítanak gyerekeket. Az alapszabályzat szerint intézményük oktatási nyelve a magyar. A 2016-os évben 545 fiatal szerzett itt érettségi bizonyítványt, közülük 12-en visszatértek tanítani az alma materbe, többen lelkésznek, orvosnak, mérnöknek vagy épp jogásznak álltak későbbi tanulmányaik befejezését követően” – írta a BEAC jótékonysági felhívásában.

Az átadóra a Tisza Stadionban került sor, ahol a köszöntő beszédek és köszönetnyilvánítást követően a KEK szervezői a líceum diákjaival mérkőzhettek meg. Míg a kosármeccset 4 ponttal a budapesti egyesület nyerte, a péterfalvi csapat bizonyult jobb csapatnak labdarúgás terén, így összességében döntetlennel zárult a délelőtt. Ezt követően a BEAC munkatársai segítségével a tanulók kipróbálhatták az új eszközöket: a kislabda- és gerelyhajítás mellett magasugrással próbálkozhattak a fiatalok.

0DSC_5386A sportszereken kívül kisebb felajánlások is érkeztek – ezekből szinte mindenkinek jutott (fotó: Simó Szabolcs)

Külön köszönet a támogatásért:

– Országgyűlés Hivatala
– Újbuda Önkormányzata/Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.
– ELTE Szolgáltató Központ – Sportiroda
– résztvevő intézmények, csapatok
– alumni csapatok
– ELTE SPORT Kft.
– Nemzetstratégiai Kutatóintézet
– Ferencvárosi Torna Club
– ELTE PPK
– BEAC kosárlabda szakosztály
– ELTE EHÖK
– BME Futsal

A szervezők a jövő évi rendezvény során is megszervezik a gyűjtést, így aki eddig is támogatta az ügyet, vagy esetleg lemaradt róla, 2018 tavaszán gyarapíthatja az adományok sorát!

 

Képek: beac.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]