Öt országból közel 700 sportoló érkezett a 2017-es KEK-re

Idén március 2-4. között került megrendezésre a lassan jubiláló Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. A közel 700 sportolót megmozgató esemény nyolcadik alkalommal hozta össze a magyar futsalosokat, Alumnikat és kosarasokat határon innen és túlról.

kek1

16 csapat küzdött idén az aranyért, mely végül Óbudán kötött ki

Rekordszámú résztvevővel zajlott a 2017-es KEK, melyet múlt hétvégén szervezett a BEAC az ELTE-vel karöltve. A jól megszokott futsal és kispályás labdarúgó bajnokság mellett idén egy új sportág is debütált a KEK palettáján: kosárlabda kedvelői is meg lettek mozgatva a hétvége folyamán, a meccsek helyszínéül a Tüskecsarnok szolgált.

A futsal bajnokságra nyolc magyarországi csapaton kívül Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek együttesek. A 16 csapatos bajnokság csoportmérkőzései pénteken zajlottak és “szombat délelőtt már biztossá vált: új győztese lesz a KEK-nek, hiszen a kolozsvári Góbék és az Óbudai Egyetem jutott a döntőbe. Előbbi a Szent István Egyetemet, utóbbi az NKE-t ütötte el a döntőbe jutástól, így nekik a bronzmeccs maradt a bizonyításra. A közszolgálatisok éltek a lehetőséggel, és hátrányból felállva 3-1-el húzták be a meccset” – írja a kek.elte.hu.

kek_cheer

Cheerleadereink ismét nagy sikert arattak

Cheerleading 

A csapatsportok mellett idén ismét a BEAC-on került megrendezésre a cheerleader MEFOB, melyről több kategóriában is egyetemünk hozta el az aranyat. Eredményeink kategóriánként:

All Girl Group Stunt – MEFOB: I. hely: ELTE Phantoms

Partner Stunt – MEFOB:

I. hely: Andicsku Ivett- Szabó Kristóf (ELTE) 

II. hely: Szádovszky Luca- Németh Bálint (ELTE)

Pom Dance Double – MEFOB: I. hely: Szabó Hanna- Balogh Patrícia (ELTE)

Freestyle Pom Team – MEFOB: I. hely: ELTE Cheer Dance Team

Jótékonyság

A KEK szervezői idén is felhívták a figyelmet a jótékonyság fontosságára. Ötödik alkalommal rendeznek adománygyűjtést, s ezúttal a kedvezményezett ismét egy kárpátaljai intézmény lett. Az érkező csapatok és adakozók a Péterfalvai Református Líceum tanulói számára gyűjtöttek sportszereket és játékokat, illetve pólóvásárlással tudták támogatni a gyűjtés sikerességét. Tavaly egy kisbusznyi adományt sikerült elszállítani a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum részére, s a felhívás eredményességét mi sem példázza jobban, mint hogy már milliós nagyságrendű támogatásról beszélhetünk a felhívás kapcsán.

Ha Te is szeretnéd támogatni a kezdeményezést, április 30-ig megteheted a BEAC Irodában (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u. 10/b I. feljáró II. emelet), minden felajánlást szívesen fogadnak!

kek_fut

Az ELTE-BEAC futsal csapata és az edző, Béni Zoltán

Eredmények

A futsalosok döntőjére kivételesen sok szurkoló érkezett, akiknek egy kis meglepetés is járt: a kezdőrúgást Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgónk végezte el. A Kolozsvári Góbék és az óbudai egyetemisták párharcából pedig 4-0-ás eredménnyel az Óbudai Egyetem került ki győztesként. Mindkét csapat most került először a döntőbe, sőt, az Óbudai Egyetem először vett részt a tornán. Az Alumni csapatok kispályás bajnokságán pedig címvédés történt, az Imperial Wet megvédte a bajnoki címét

A kosárlabda mezőnyében a női vonalon debütáló csapatok az ELTE, Corvinus, BME és a KMDSZ Wild Cats volt, míg a másik oldalon az ELTE, BME, Selye János Egyetem, Sapientia Egyetem, és a KMDSZ Wild Dogs lépett pályára.


A KEK egyetemi torna végeredménye:

  1. Óbudai Egyetem
  2. Kolozsvári Góbék
  3. NKE
  4. Szent István Egyetem
  5. ELTE
  6. Corvinus
  7. Debreceni Egyetem
  8. YoungBoys
  9. Sapientia
  10. Selye János Egyetem
  11. – 12.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Kámikázé
  12. – 16.: BME, SixtyNine, MTTK Stars Szabadka, II. Rákóczi Ferenc Főiskola

A KEK Alumni torna végeredménye:

  1. Imperial Wet
  2. NoName
  3. ELTE
  4. Malária
  5. –  8.: Fr.Ady, Zsuga, Árnyék, Paksi Halászlé
    9. Villám Kolozsvár
    10. Sepsi’08
    11. TF Oldboys
    12. Zsukások
    13– 16.: Corvinus, BME, Golimpiakosz, Kámikáze
    17. II. Rákóczi Ferenc Főiskola
    18. NSKI
    19. Bak-elit
    20. El Passo

A kek.elte.hu weblapon és a KEK hivatalos Facebook oldalán is olvashatóak információk az eddigi tornákról, hétfő reggel pedig az M1 napindító műsorában is találkozhattunk az egyetemisták bajnokságával: Simon Gábor, a BEAC ügyvezető elnöke adott interjút a rendezvénnyel kapcsolatban.

VIII. KEK '17 from Marci Karvaly on Vimeo.

Forrás: kek.elte.hu

Képek: KEK hivatalos Facebook oldala, Nagy Ádám Zoltán (ELTEOnline)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]