Innen rajtol el a Tour de Hongrie

Az elmúlt két évhez hasonlóan Szombathelyről rajtolnak el a június végi, országúti kerékpáros körverseny versenyzői, hogy célba vegyék Budapestet, mely a célállomás lesz.

A Tour de Hongrie szerdai sajtótájékoztatóján Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elárulta, hogy a hatnapos versenyen rajt- vagy célállomás lesz Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc és Jászberény is. Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen többek között arról beszélt, hogy a kormányzat az idei évtől öt esztendőn át támogatja a verseny szervezésének költségvetését, sőt, a médiamegjelenés feltételeit is biztosítja. “Szeretnénk megteremteni az ideális feltételeket az olyan kiváló versenyzőknek, mint Lovassy Krisztián vagy Szalontay Sándor” – jegyezte meg Révész, aki azt is megemlítette, hogy a kormány céljai között szerepel az óbudai gázgyár területén egy fedett, 250 méteres velodrom felépítése 2021-ig.

Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kitért rá, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közel megduplázta a tavalyi támogatását. Hozzátette, az egyik legfontosabb cél, hogy a Tour de Hongrie a későbbiekben megszerezze az első kategóriás minősítést a nemzetközi szövetségtől (UCI).

forrás: sport365.hu
kép. pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]