I.ELTE Online focikupa

Tavaszi napsütés, remek cselek, látványos gólok és hatalmas védések. A nyolc csapatos torna után nem csak a győztes csapat, hanem a szervezők és a közönség is elégetett lehetett a látottakkal.

Nagy volt a nyüzsgés április 26-án a KCSSK műfüves pályáján, hiszen első alkalommal került megrendezésre az ELTE Online focikupa. Az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen a hétfői borongós és esős nap után verőfényes, napsütéses kedd következett. A küzdelmek kisebb csúszással 15:00 órakor kezdődtek meg. A 8 csapatot két négy fős csoportba sorsolták a szervezők, majd a csoportok első két helyezettjei jutottak tovább az elődöntőkbe.

A nyitómérkőzés megteremtette a hangulatot, hiszen gól gazdag, de mégis barátságos játékot hozott a későbbi győztes becsavaROM és Suicide Squad között, az eredmény 7-2 lett. Az A jelű kvartettben kapott még helyet a másik továbbjutó, a HoPS nevet viselő csapat és makiverem RT, akik a torna legszebb góljával járultak hozzá a magas színvonalához. A B jelzésű csoportban már nem volt ennyire sima. Egészen az utolsó fordulóig nyitott volt a továbbjutás kérdése, az utolsó mérkőzés után a Gávavencsellő nevű csapat jutott tovább első helyen. A csakegysör és a Fusion nevű csapatok, mivel azonos pontszámmal és gólkülönbséggel álltak, ezért büntetőpárbajban döntötték el a továbbjutás sorsát. Végül a csakegysör csapata örülhetett, és játszhatott az A jelű csoport győztesével. A #YOLO Toure csapat is nagyon közel állt a továbbjutáshoz, de sajnálatos módon kapusuk az utolsó mérkőzésen sérülést szenvedett, így fel kellett adniuk a további küzdelmet, de minden kétséget kizáróan ez a csapat volt a torna legnépszerűbb csapata.

NAZ_2341-1920x1272

A győztes becsavaROM csapata

Az elődöntők során nem panaszkodhattunk sem a gólok számára, sem pedig az izgalmakra. A HoPS és a csakegysör csapat között a továbbjutást büntető párbajjal kellett eldönteni, de a csakegysör csapat nem tudta átmenteni szerencséjét, így a HoPS csapata jutott elsőként a döntőbe. A másik elődöntő már nem volt ennyire izgalmas, a becsavaROM 8-0-val intézte el a Gávavencsellő csapatát.

A két vesztes alakulat közül a Gávavencsellő csapata lehetett boldogabb, hiszen 3-2 arányban győzték le a csakegysört, így sikerült elhozniuk a bronzérmet.

Következett a döntő ahol sokak szerint a két legerősebb csapat csapott össze. A felek sokáig döntetlenre álltak, de végül fél perccel a meccs vége előtt a becsavaROM csapata egy távoli lövéssel meg szerezte a győzelmet és az ezzel együtt járó serleget.

Aki pedig most lemaradt, ne csüggedjen, ősszel érkezik a II. ELTE Online focikupa!

Az eseményen készült fotókat itt találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]