ELTE Modern jazztánc gála – ott voltunk!

Ismét megrendezték az ELTE modern jazztánc csapatának évzáró gálaestjét, amely már szokás szerint év vége felé esedékes. Idén december 3-án, csütörtökön este került sor erre a színes és szórakoztató estre. Nem csak a profi fellépők, hanem a kezdő és haladó általános testnevelés csoportok is bemutatkoztak, akiknek ez az este egyben vizsgának is számított. Mindenki sikerrel szerepelt, mi pedig nagyon jól éreztük magunkat, pedig a közönség egy része a nagy érdeklődés következtében állva nézte a műsort. Ha nem tudtatok eljönni, de érdekel, milyen volt, olvassátok el cikkünket!

jazztánc_2Csütörtökön este nagyjából negyed 8-kor érkeztünk meg az ELTE Mérnök utcai sporttelepére (1119 Bp. Mérnök utca 35.) a Fehérvári út és a Bikás park szomszédságába, ahol már jól megszokottan év végén megtekinthetjük az ELTE Modern Jazztánc csapatának éves munkáját. Mindig öröm nézni, hogyan fejlődik ez a kreatív csapat és milyen sikereket érnek el! Fent a táncterem ajtaja mellett egy kis asztalkán dekoratívan elhelyezve meg is tekinthettük eddigi érmeiket és okleveleiket. Elárulhatom, olyan sok volt, hogy egy jóval nagyobb asztal is elkélt volna.

A bejáraton bejutva meg is torpantunk, annyira hosszú sor állt a belépésre várva, amely nagyjából 19:30-kor meg is történt. Olyan sokan voltak kíváncsiak ennek a szuper tánccsapatnak immár harmadik alkalommal megrendezett gálaestjére, hogy a nézők egy része ülőhelyhez sem jutott. Mi egy kicsit kevésbé, hiszen ha egy 500 forintos belépő ellenében nem látunk semmit, az enyhén szólva kellemetlen.
Persze mindent tökéletesen láttunk, bár mi is állva szemléltük a műsort. Ez nem szegte kedvünket, mivel a produkciók egészen egyszerűen magukkal ragadtak minket.

jazztánc_1
Kezdésnek a fellépő csapat díjnyertes Zongoralecke című produkcióját láthattuk, amely drámaian, érzelmekkel teli nyitották meg az estét. Ezzel a produkcióval a lányok nemrég a XIII. Országos Táncjáték Fesztiválon 2. helyezést értek el. Zárásként egyébként – hogy keretes legyen az est szerkezete – szintén egy hasonlóan érzelmes táncot láthattunk a fellépőktől, ám ez inkább a hóesésről és a hidegről szólt, ami lassan aktuális számunkra is. A kettő között pedig sok érdekes darabot mutattak be a lányok: megjelenítették nekünk a dzsungelt, láthattunk egy bámulatos duót és még bolondok bőrébe is bújtak pár perc erejéig.

Számunkra a leglátványosabb az volt, ahogy ezekben az egyszerű, sokszor pusztán fekete vagy sima egyszínű trikókban és nadrágokban ilyen színes és változatos darabokat alkotnak a lányok. Bármit előadnak a színpadon, amit csak szeretnének csupán a táncmozdulatokkal életre kelteni. Ebben nagy szerepe van, és minden elismerést megérdemel a tánccsapat vezetője és koreográfusa, Wéber Edina.

A csapatot Facebook-oldalunkon tudjátok követni.
Fotók: Nagy Ádám Zoltán (A teljes galériát ITT éritek el.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]