Dél-Koreába mennek sportolóink

Persze nem sok időre, és remélhetőleg érmekkel és sok tapasztalattal térnek vissza. Július 3-án startol az Universiade, az olimpia után a második legnagyobb, sok sportágat magában foglaló világverseny.

A minden páratlan évben megrendezett Universiade tekintélyéről sokat árul el már az is, hogy az itt érmet szerzőknek majdnem a fele később olimpiai érmet is szerez. Ez az egyetemi sport legnagyobb eseménye, idén 10-12 ezer résztvevőt várnak a dél-koreai Gwangjuba.

Az ELTE-sek is szép számmal képviseltetik magukat a versenyen: a női kosárlabdacsapat tagjaként hárman is megmérettetik magukat: Brixel Mónika, Katona Szidónia és Mansaré Anna Manty – utóbbi versenyzőnk már részt vett a versenyen. Hozzá hasonló, idén is visszatérő a párbajtőröző File Matyás, valamint a sportlövő Babicz Sára is. Ő két évvel ezelőtt Kazanyban 4. lett, 10 m légpisztoly és 25 m sportpisztoly versenyszámokban indul az idei versenyen.

A legkeményebben feltehetően Do Phuong Nam fog dolgozni, ugyanis egyéniben, csapatban és vegyespárosban is fog asztaliteniszezni. Kardvívásban száll versenybe Ravasz Etele Koppány, Fazekas Tibor Zsolt pedig a férfi vízilabda-csapatot fogja erősíteni.

Forrás: mefs.hugwangju2015.com

Kép: businesskorea.co.kr

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]