Kezdésnek nem rossz!

Az ELTE-BEAC női kosárlabda csapata lejátszotta az idei év első mérkőzését a Magyarországi Egyetemi és Főiskolai Bajnokság (MEFOB) mezőnyében. A lányok az Eger csapatát fogadták a BEAC pályáján.

A vendégcsapat kis létszámmal, mindössze 6 emberrel látogatott el Budapestre, amit a BEAC-os lányok ügyesen kihasználtak, hiszen az első negyedet 16 ponttal nyerték. A mérkőzés jól indult, sok labdát szereztek kosarasaink, könnyű gólokat dobtak és tetemes előnyre tettek szert.

A második negyedben megváltozott a kép, csapatunk kissé elkényelmesedett, úgy tűnt, átvették az egri csapat lassú stílusát. Halász Melinda vezetőedző egy időkéréssel próbálta felrázni a csapatot, de a játék lassú folyása megmaradt, az eredmény nem sokat változott, 14 pontos ELTE-BEAC-os előnnyel záródott a mérkőzés első félideje.

A meccs második felére a kemény védekezés és a sok indítás meghozta a gyümölcsét, így a vége igen sima lett, az ELTE-BEAC-os lányok 59-21-re legyőzték az egrieket.

Aki lemaradt, ne csüggedjen, hamarosan ismét lehet szurkolni a lányoknak: november 12-én, szerdán 18:15-től a Miskolc csapata látogat a Bogdánfy utcába.

(Fotó: beac.hu/beacnoikosarlabda)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]