Bronzérmet nyert az ELTE-BEAC legújabb szakosztálya!

A 2013/14-es MEFOB Rögbi bajnokságban III. helyezést ért el a hamvaiból feltámadt BEAC Mókusok Rögbi Csapat Miskolctapolcán, az EFOTT-on megrendezett döntő fordulóban.

A BEAC-os srácok a csoportmérkőzéseken az aranyérem várományosával, a SZIE Gödöllői Ördögökkel, valamint a PTE Pécsi Indiánok csapatával kerültek egy csoportba. Az első meccset a SZIE rögbiseivel játszották, amely igen szoros, 5-0-s eredménnyel zárult a gödöllői gárda javára. (Nem viccelünk, fociban ez nagyjából egy kiélezett 1-0-nak felelne meg). A következő meccs a pécsiek ellen zajlott, melyet magabiztosan hoztak a Mókusok, 35-0-s eredménnyel.

A nagy hőségre való tekintettel, bírói javaslatra, a keresztmérkőzések elmaradtak, ezért a Mókus gárda már csak bronzmeccset játszhatott a Szegedi TE EHÖK SE csapatával, amely a bajnokság végső győztese szempontjából már tét nélkülinek bizonyult. Ennek ellenére hatalmas küzdés jellemezte a pályára lépő gárdákat, akik közül végül szoros meccsen a BEAC Mókusai győzedelmeskedtek, 19-12-es eredménnyel (foci: 3-2).

Az egész éves, hat fordulós MEFOB Rögbi bajnokság eredménye végül a következőképpen alakult:

1.   SZIE Gödöllői Ördögök

2.   Szegedi TE EHÖK SE

3.   BEAC Mókusok

4.   SPQR Debrecen RSA

5.   DUF Szomjas Tevék

6.   PTE Pécsi Indiánok

7.   ÓE Óbudai Gladiátorok

Az EFOTT-on megrendezett rögbi bajnokság döntőjéről további képeket itt találhattok!

Szeptembertől a BEAC rögbisei újult erővel csapnak bele az edzésmunkába, hogy még előrébb kerüljön a csapat a rangsorban! Ehhez szívesen várják a magukban kedvet és elszántságot érző lelkes újoncokat, akik kipróbálnák magukat ebben a tisztességes és férfias sportban!

További hírek, képek és információ a csapatról az alábbi honlapon és a Facebookon!

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]