Funkcionális tréning az ELTE-n

Szeptember közepétől ismét ‘telt házas’ csoportokkal rajtolnak el a TRX, kettlebell és funkcionális köredzések a BEAC Sporttelepen. Most még nem késő megváltanod a bérletedet!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a modern kori állóképességi és életmód sportágak, így a  TRX, a kettlebell és a  funkcionális köredzés triójának korszerű eszközeit nem csupán a szeptember 26-ai III. ELTE Fit Night alkalmával próbálhatjátok ki, hanem a sportszervezőink által tartott intenzív edzéseken is. Havi és féléves bérletek már most megvásárolhatóak az ELTE-BEAC irodájában, de lássuk, milyen “menü” vár rátok az őszi félév során!

FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS

Az edzések csoportosan zajlanak, egy foglalkozáson maximum 30 fő vehet részt. Az edzések során számos eszközzel – kettlebell, TRX, rope kötéltréner, TRX Rip tréner – dolgozunk, melynek lényege, hogy az eszközök ötvözésével eredményesebben és hatékonyabban tudjuk megmozgatni a testet. A foglakozások során használt további mozgásformák: saját testsúlyos gyakorlatok (bordásfal, zsámoly, húzódzkodó rudak, ugráló kötél, medicinlabda)

Az edzések helyszíne a BEAC Sportcsarnok (1117 Bp. Bogdánfy Ödön utca 10/B) tenisz pályája; ahol Répási Károly és Gölöncsér Dániel mozgat meg benneteket minden hétfőn és szerdán 18:00-19:00 között, valamint minden kedden és csütörtökön 17:00-18:30 között. Érdeklődni Répási Károlynál (0630/392-20-16) és Gölöncsér Dánielnél (0670/773-54-31), a sportág facebook oldalán, valamint a funkcionalistrening.eltebeac@gmail.com e-mail címen tudtok!

TRX

Az edzések csoportosan zajlanak, egy csoportban maximum 8 fő vehet részt. Az edzéseken a TRX eszközt használjuk, amely egy funkcionális tréning edzés eszköz. A TRX egy felfüggesztéses Y-alakú heveder, melyet a saját testsúlyodat felhasználva tudsz használni fejlesztve, így az erő állóképességed és az izomerődet/állóképességed, valamint formálhatod alakod. Az eszköz kortól és nemtől függetlenül alkalmazható.

Az edzések helyszínéül a BEAC Sporttelep 4-es feljárójánál található tükrös terem szolgál; a tréningek időpontja minden kedden és csütörtökön 19:00-20:00, valamint 20:00-21:00 között. Érdeklődni Répási Károlynál (0630/392-20-16; trx.repasi.tar@gmail.com) tudtok!

KETTLEBELL

Az edzéseken egy vagy több öntöttvas súlyzóval végzünk különböző statikus és ballisztikus gyakorlatokat, amelyek segítségével hatékonyan tudjuk növelni az erőt, állóképességet és különböző mentális képességek működését. Elsősorban erőedzést végzünk, mindemellett a kettlebell programja rendkívül eredményes alakformáló képességgel is bír- utóbbi csak egy másodlagos tulajdonság. Várunk mindenkit, aki tudja mit jelent a kemény, de céltudatos erősítés! Az edzéseken 20-25 fő (10 lány és 10-15 fiú) vehet részt!

Az edzések helyszíne a BEAC Sportcsarnok tenisz pályája; a tréningek időpontja minden hétfőn és szerdán 17:00-18:00 között, és minden kedden és csütörtökön 18:30-19:30 között. Érdeklődni Gölöncsér Dánielnél (0670/773-54-31; goloncser.danimarci@gmail.com) tudtok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]