Olimpikonunk nyerte az 5vös5-öt

A női mezőnyben Kovács Zsófia triatlonista nyerte az szeptember 27-i ELTE-s futóversenyt, a rekordlétszámú induló közt ott volt Szilágyi Áron vívó és Menczinger Kata vízilabdázó is.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, az 5vös5 km-ek történetének egyik legjobb versenyén vagyunk túl, már ami a hangulatot illeti. A rekordnevezések után 452-en teljesítették a távot. Izgalmas befutó volt az abszolút férfi kategóriában, Dani Áron (BKF) és Csere Gáspár (ELTE-PPK) egyaránt 15:04 perces időeredménnyel zárta a versenyt. A dobogóra még Vitárius Bence (ELTE-PPK) állhatott fel, aki fél perccel (15:35) maradt el társaitól. Ebben a kategóriában Szilágyi Áron, 22:38-as, korántsem rossz teljesítménnyel, 151. lett (Áronnal két interjút is készítettünk: egyet az olimpia előtt, egyet utána).  A budapesti egyetemisták közül szintén ezt a hármas csapatot szólították az eredményhirdetéshez.  Az ELTE-s hallgatók táborából még Borsányi Dániel (TTK – 16:08) fért oda a legjobbak közé.

A női abszolút kategóriát egyik olimpikonunk, a triatlonista Kovács Zsófia zárta az élen (17:29). Zsófi a budapesti egyetemista és az ELTE-s női futók között is aranyat nyert (Zsófival még London előtt beszélgettünk). Őt Pap Csilla TF-s hallgató (17:42) és Kürtössy Judit követte (17:59). Egyetemünk legjobb női hallgatóinak a rangsorában Juhász-Staicu Simona (BTK – 18:49) és Szabó Nóra (TáTK – 19:07) végzett a második, illetve harmadik helyen. Menczinger Kata vízilabdázónk sem teljesített rosszul, 25:04-gyel a negyvennyolcadikként haladt át a célvonalon abszolút női kategóriában.

[imagebrowser id=130]

Az ELTE-s oktatók közül Horváth Ákos , az 5vös5 km megálmodója bizonyult a legjobbnak, 19:13-as idővel. A legsportosabb tanszék immár hagyományosan a Biokémiai lett 11 résztvevővel, míg a csapatok közül az ELTE-BEAC Polythlon képviseltette magát a legnagyobb számban (55 fő). A karok versenyét toronymagasan nyert a „hazai” pályán futó TTK, 150 indulóval. A legsportosabb ELTE-s család kategóriában a Csere család majd két és fél perccel előzte meg a Székely családot.

További eredmények az eotvos5.hu oldalon lesznek elérhetők.

Fotók: Simó Szabolcs

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]