Becsöngettek a BEAC-on

Nem csupán a hallgatók tértek vissza az ELTE-re, futsalosaink számára is kezdetét veszi az új idény. Női és férfi csapatunk egyaránt fogadkozik, hogy jobban teljesítenek, mint tavaly. Lássuk, miként sikerült a felkészülésük, hiszen nekik nem is volt ám olyan hosszú a nyári szünet!

Ebben a szezonban négy ELTE-s alakulatért szoríthatunk a nemzeti bajnokságokban. A női NB I-esek és a férfi NB II-esek már rutinos rókáknak számítanak, azonban újonc női NB II-es és férfi U19-es gárdánk először bizonyíthat a pályán. Részükről az idei inkább tanulóév lesz.

„Célunk a biztos bentmaradás…”

NB I-es lányaink immár harmadik alkalommal vágnak neki a legmagasabb osztálynak. Sőt, Baksai Éva szerint nem utoljára: „Tavaly az ELTE SE futsal csapata a 6. helyezést érte el a tízből, de idén a női NB I-es bajnokságban csak nyolc csapat indul. Ráadásul több gárdánál is átigazolás történt, így nagyon nehéz lenne konkrét helyezést mondani. Alapvető célunk a biztos bentmaradás – amit már két éve sikeresen teljesítünk –, továbbá helytállás az erősebb csapatokkal szemben” – árulta el sportösztöndíjasunk célkitűzéseiket.

A riválisok ereje csak az első pár forduló után körvonalazódhat, hiszen az átigazolások miatt sok a kérdőjel. Ennek ellenére, előzetesen a Kiskunfélegyházi Mókusok csapata ígérkezik hasonló játékerejűnek, tudtuk meg Évától.

A felkészülés során távozott az együttes korábbi edzője,Tóth Károly, és csupán a napokban sikerült őt pótolni a kispadon. Baksai szerint ennek ellenére összerázódtak a lányok az elmúlt időszakban. „Nyáron is voltak edzéseink, emellett júliusban Fehérvárcsurgóra látogattunk, és az itteni edzőtáborban próbáltunk formában maradni, illetve az együtt töltött idő alatt csapatot építeni, ami sikerült is. Balovics Rékával erősödtünk a nyáron. Reméljük, ő is sokat tud majd hozzátenni teljesítményünkhöz.”

Célként tűzték ki a játékosok azt is, hogy a nevesebb riválisokkal szemben (Miskolc, Tolna) se fogyjon el az erejük a mérkőzés végére, hanem az első félidei szervezett játékkal, a javukra döntsenek el egy-egy találkozót. Első erőpróbaként vasárnap 11 óra 20 perckor fogadják a BEAC-on az osztályozóval bent maradt Galaxis NFE csapatát.

„Felkészülten indulunk neki az évnek…

Jubileumi év előtt áll férfi másodosztályú csapatunk, ugyanis ötödik alkalommal veselkednek neki a feljutásért folytatott harcnak. A reális elvárás azonban nem az osztályváltás, hanem inkább a 4-6. hely valamelyikének megszerzése. Ezt már Árendás Tamástól tudtuk meg, aki ekképp nyilatkozott a tervekről: „A keretünk erősödött a nyáron. Szeretnénk, ha a bajnokságban, mint „futsalt játszó” csapat tekintenének ránk ellenfeleink, melyhez, a heti két teremedzésünk és edzőnk Kénoszt „Kénó” Ferenc által, minden lehetőség adva van.”

Az NB I-es tagság felé vezető úton a Dunakeszi Kinizsi, a Vác és a Ferencváros jelentheti a legnagyobb akadályt. Mivel tavalyhoz képest bővült a mezőny, így a lányokhoz hasonlóan a fiúknál is vannak még kérdőjelek az esélyeket illetően.

A srácok nem lazsáltak a felkészülési időszakban. „Elég nagy mozgás volt a csapat háza táján, de a távozók mellett sikerült új játékosokat is igazolni. Augusztus 6-án kezdtük meg a felkészülésünket heti három edzéssel, melyeket egy 3 napos edzőtábor és az edzőmérkőzések egészítettek ki. Felkészülten indulunk neki az évnek. – mondta Árendás Tamás. Az előző két évben egyaránt a 8. helyen végeztünk, ami nagy csalódás volt mindannyiunk számára. A helyezésen túl, a körülményekre és edzéseink minőségére is nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a következő szezonban.”

[keretes]A srácok is elkezdik
Férfi futsalosaink a Dream Team SE elleni évadnyitóval vágnak neki a szezonnak, szeptember 17-én, 20 órakor a BEAC-on. A lassan már szokásossá váló félidei cheerlader show mellett sörrel is kedveskedik a hazai együttes a drukkereknek. Reméljük, azért nem csupán ezek okoznak majd örömöt nekünk, hanem a dudaszó után is lesz okunk nevetni.[/keretes]

Új utakon

Ahogy arról már szó esett, két újonc csapatunk vág még neki az ősznek. A női másodosztályban, a Sajben Marcell vezette gárda mindenképpen tanulóévnek tekinti a következő esztendőt. Sajben szerint, ennyi csapat még egyik szezonban sem indult, így többiekről nem sok információval rendelkezhetnek. Az előzetes esélylatolgatások szerint a Rába ETO, az Astra-Közterület SK, a Hegyvidék SE és a Szombathelyi Egyetem folytathat öldöklő harcot a feljutást jelentő első két hely egyikéért. Mi pedig reménykedünk benne, hogy lányaink néha-néha megnehezítik a nagyobbak dolgát is.

U19-es férfi futsalosaink is megkezdik szeptember végén szezonjukat, hasonló elvárásokkal, mint előbb említett lányaink. Cél tehát az építkezés, és a minél magasabbra jutás.

Amint láthatjuk, ebben a tanévben sem maradunk futsal nélkül. Sőt, egyre több lehetőségünk akad, hogy mi is kilátogassunk a BEAC-ra, és együtt sírjunk és nevessünk csapatainkkal. Reméljük, utóbbi lesz túlsúlyban.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]