Hányan leszünk Mogyoródon?

Kíváncsi vagy, hogyan tud összehozni egyetlen magyar csapat 70 000 embert Mogyoródra? Május 4-6. között te is részese lehetsz az élménynek, ha kijössz a Hungaroringre.

A túraautó-világbajnokság (WTCC) nem tartozik a legismertebb sportok közé Magyarországon, a 2011-es év azonban vízválasztó volt a sportág életében,  rengeteg hazai szurkolóval lett gazdagabb a sorozat. A Hungaroring tavaly látta vendégül először a WTCC mezőnyét, ahol a magyarok rögtön rekordot is állítottak: a helyszínre ellátogató 70 000 néző megdöbbentette a szervezőket is. A tömeg a BMW-vel versenyző magyar csapatért, a Zengő Dension Teamért és a szintén magyar pilótáért, Michelisz Norbertért szorított. A lelkesedést növelte, hogy az esemény ingyenes volt, így családi programként is szolgált a hétvégi megmérettetés.

A nézők plusz erőt adtak a csapatnak és Norbinak is, aki az autóban ülve is hallhatta, ahogy hetvenezren skandálják a nevét. A hétvége első futamán akkor egy második helyet szerzett pilótánk, így hazai közönség előtt állhatott dobogóra – és ezzel megszerezte a 2011-es szezonban elért legjobb eredményét. A második futamon Norbi jól rajtolt, az első kanyarban azonban balesetbe keveredett, amit hosszú szerviz követett a bokszutcában. A csapat anyait-apait beleadott, hogy vissza tudja küldeni versenyzőjét a pályára. Az eső ezúttal nem zavarta a közönséget sem: mivel az ég leszakadt, a versenyt megállították, így a Zengőnek maradt ideje arra, hogy a lehetetlen helyzetből visszahozzák az autót. A futam után a rivális csapatok úgy nyilatkoztak, ők a magyarok helyében régen feladták volna az autó szerelését. A szervizelés azonban sikeres volt, Norbi a közönség ujjongása közepette visszatért a pályára, és megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Most ismét a magyarok hétvégéje következik: a WTCC ötödik állomása idén a Hungaroring lesz, ahol a tavalyi évhez hasonlóan május 4-6. között is sok látogatóra számíthatunk. Május 4-én a belépés mindenki számára ingyenes, ekkor azonban még nem láthatunk a pályán túraautókat – megnézhetjük viszont a Lotus Ladies Cup versenyeit, ahol a női pilóták mérik össze vezetői tudásukat. A sorozatban versenyzik például a Class FM-ből ismert Kőváry Anett, valamint Kapócs Zsóka műsorvezető, színésznő is.

jegyek idén a tribünökre egységesen 3000 forintba kerülnek, ezek szombatra is és vasárnapra is érvényesek. A részletes programtervet itt találod.

Szombaton a WTCC szabadedzéseit és az időmérőt nézhetik meg a szurkolók. Utóbbi két szakaszból áll, a második etap győztese indulhat a pole pozícióból az első vasárnapi versenyen. A második futam során pedig felcserélődik az időmérő első tíz helyezettjének rajtsorrendje, így a tizedik legjobb időt autózó pilóta indulhat az első helyről – ezzel is növelve az izgalmakat.

Lehetőség van arra is, hogy a nézők a jegy árán felül plusz 3000 forintért betekintsenek a kulisszák mögé, a paddockba is. Ezzel a jeggyel bárkinek sikerülhet a találkozás kedvenc versenyzőjével, a bokszutca mögött ugyanis nem nehéz sem az autogramszerzés, sem a közös fotók készítése. Aki pedig sztárvendég-ellátást kíván magának, annak javasoljuk a VIP jegyet, amely VIP parkolást, paddock-belépést, reggelit, ebédet, vacsorát, valamint különleges pályabelátást biztosít. Családok számára is kiváló program lehet a hétvége, az árral is próbáltak kedvezni a gyerekekkel érkezőknek: 14 év alatt ingyenes a belépés a pályára és a paddock területére is.

Az élmény garantált, hiszen a Zengő Motorsport idén két autóval áll rajthoz: a narancssárga-fekete BMW-ket Michelisz Norbi és Wéber Gábor (a Forma-1-es futamok hazai szakkommentátora) vezeti. Norbi az idén egyetlen verseny kivételével mindegyiken pontot szerzett, kétszer is közel állt a győzelemhez. Reméljük, a magyar szurkolótömeg ismét ösztönzőleg hat a csapatra és a versenyzőkre, így közösen ünnepelhetjük őket a hétvégén.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]