VII. ELTE Téli Bajnokság – pontok és pontok

Kétfajta pontok gyűjteményéről kíván szólni ez a cikk.

A forduló végére eldőlt, hogy mind a Kofola, mind a Black Ram az alsóházban fogja folytatni. Némileg látszott is a csalódottság a játékon, nem harapták át egymás torkát vérben forgó szemű játékosok. A technikai fölény végül 3-0-s sikert hozott a Black Ram konyhájára, a küzdelmet csere nélkül, tartalékosan is vállaló Kofola ellen.

A 3-0 a másik pályán is fontos szerepet játszott, ekkora előnyre tett szert ugyanis Tölgyesi mesterhármasával a Ground Force One a Sujet ellenében. Ám mindez hiábavalónak bizonyult, hiszen a második félidőben csere nélkül elfáradtak a bölcsészek, a Sujet pedig négy góllal tudott válaszolni, és a poklok legmélyebb tornácáról is visszahozta a három pontot. Ezzel a Zsuga Bonito elleni háromesélyes találkozó előtt eldőlt, hogy a Sujet helyet fog kapni a rájátszás felsőházában.

Hasonlóan nem bízta az utolsó fordulóra a Zsuga Bonito a továbbjutás eldöntését. Bár sérülések és síelés miatt több mint egy egész csapatra való játékos hiányzott, mégis sikerült úgy keverni a lapokat, hogy három pontot zsebelhessenek be. Mint megszokhattuk, a Kopa Kőbánya nem könnyen adta meg magát, de végül fejet kellett hajtaniuk riválisuk előtt (3-2).

A forduló meglepetését egyértelműen a Polszki szállította. No meg a Szigeti veszedelem. No nem az volt a meglepetés, hogy a Szigeti megszerezte a vezetést, hanem az, hogy a Polszki egyenlíteni tudott, majd a győzelmet is megszerezte (4-2). A két csapat tavaly is éles meccset játszott, de akkor végül a Szigetisek fohászait hallgatták meg az égiek. Bravúr ide vagy oda, a riválisok eredményei, és a sorsolás szeszélye azt hozta, hogy a Polszki így sem juthat be a felsőházba; így a Szigeti sem viszi magával ezt a kínos eredményt. A nagy erkölcsi elismerésen, illetve a másik oldalról tekintélyvesztésen kívül az egyébként oly meglepő eredmény nem sokat számít, a Szigeti akár mindkét eddigi pontvesztésének annulálhatja a rájátszás kezdetén, és akár hibátlan mérleget is vihet a felsőházba.

A Polszki szomorúságát leginkább a Stadion FC okozta, amely csapat úgy tíz perc alatt eldöntötte a Kozelito Tél elleni feljutási derbit, majd a hátralevő időben csere nélkül, a sérülésből visszatérő Pados kapus főszereplésével sikerrel óvta meg a megszerzett előnyt (4-2). A Stadion ezzel bebiztosította magának a felsőházi tagságot, jól is tette, hiszen a jövő heti, Szigeti elleni derbi éppenséggel nem ígérkezik sétagaloppnak.

Szinte sétagalopp volt viszont az FC Fehérvár mészárlásba torkolló produkciója a Bandó Karesz ellen (11-1). A Fehérvár kapcsán az egyetlen releváns kérdés az, hogy képes lehet-e bárki megállítani őket. A Bandó Karesz csappatától az erőviszonyok ismeretében eleve kevesen várhatták a csodát, de így is árulkodó a tízgólos különbség. A Fehérvár erejét jelzi, hogy holtversenyben legtöbb szerzett, és legkevesebb bekapott gól díszelkedik a csapat neve mellett. Az pedig külön ódát érdemel, hogy Varga újabb hat (!) gólt szerzett, amivel toronymagasan, és minden előzetes elképzelést felülmúlóan, összesen tizenhét találatával vezeti a góllövőlistát.

A góllövőlistán második helyen álló Orbán is érezhette az így rá háruló nyomást, és közelről, távolról, büntetőből elért összesen négy góllal segítette a BennKillah csapatát az ELTE SE—Illyés elleni fölényes győzelem alkalmával. Ezzel a BennKillah is biztossá tette felsőházi helyét, az Illyés számára pedig mindössze matematika esély maradt a továbbjutásra, a Fehérvár tizenkét gólos elpáholása azonban nem tűnik megvalósítható feltételnek.

A forduló zárómeccsén a Folk Boys és a JogÁSZ csaptak össze, nem minden történelmi előzmény nélkül, ha a csapatok hősi múltját tekintjük. Persze a jelen is hősiesre sikeredett, Kemény vezérletével támadott, és vezetést szerzett a Folk, de Árendás akár közelről, akár távolról, de minden helyzetből képes volt újabb és újabb gólt szerezni, így végül meg kellett osztozniuk a pontokon a csapatoknak (4-4).

Az egyetlen kiadó felsőházi helyért a jövő forduló  nyitómeccsén egymással fog összecsapni a Folk Boys és a Kozelito Tél. Berzsenyi sárga fiait csak a győzelem juttathatja tovább, a bordó népi fiúk már a döntetlennek is örülhetnek. Minden más kérdés – továbbjutók, alapszakasz-elsőség, alapszakasz-gólkirályság – gyakorlatilag ezzel a fordulóval eldőlt.

A bajnokság képgalériáját itt találjátok:

 http://elteonline.hu/galeria/lista/2012-01-28-beac-vii-elte-teli-bajnoksag

Zeus

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]