Netflix-sorozatok – Nyári premierszemle

Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben hét olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. június 24. és július 9. között debütálnak.

Őrülten finom
Brit gasztrovetélkedő sorozat
Premier: 2020. 06. 24.

Légy részese egy mesés utazásnak az ízek világában az Őrülten finom című sorozat segítségével, ahol bátor hobbiszakácsok mérik össze erejüket egymással, hogy lenyűgözzék a csodás étkek félelmetes isteneit újragondolt, sokszor meghökkentő fogásaikkal mint például a sülthúsnak kinéző flambírozott dinnyével. A helyszínen minden hozzávalót beszerezhetnek egy mesés erdőben, ahol semmi se az, aminek látszik; a kövek csokiból vannak, a gombákon meg limonádé ízű zseléket találhatnak. A cél nem más, mint megszerezni a győztesnek járó aranyalmát.

Ha szeretsz főzni, vagy csak érdekelnek a gasztroshow-k, semmiképp se hagyd ki ezt a tündérmesékbe illő sorozatot, ahol bármi lehetséges!

A világjáró duó
Dél-koreai valóságshow
Premier: 2020. 06. 26.

Két fiatal sztár, Lee Seung-gi és Jasper Liu nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy keresztüljárják Ázsiát és közben megismerkedjenek ottani rajongóikkal. Összesen hat helyszínen követhetjük végig kettejük kalandozásait: Indonéziában Yogyakarta és Bali, Thaiföldön Bangkok és Csiangmaj, Nepálban pedig Pokhara és Katmandu ad otthont a show-nak, melyeket a rajongóik ajánlottak nekik. Mindeközben mindent kipróbálnak, amit csak lehet: a helyi közlekedéstől egészen a különböző szokásokig. Közben más és más rejtvényeket kell megoldaniuk, melyek közt szerepelhet egy-egy rajongójuk házának felkeresése is kép alapján. További nehézséget okozhatnak a nyelvi akadályok is, hisz Lee dél-koreai, Jasper pedig tajvani, így ezt is le kell küzdeniük.

Légy szemtanúja a két idegen férfi közt születő barátságnak, miközben felfedezheted magad is a Távol-Kelet ezen részeit!

Warrior Nun
Amerikai akció, dráma, fantasy sorozat
Premier: 2020. 07. 02.

Azt hitted az apácák élete unalmas és csak imádkozásból áll? Tévedtél! Működik egy titkos démonvadász szekta, melynek tagjai az alvilági lények elleni harcra szentelték fel életüket. Ava is tagja lesz az elit apácákból álló csapatnak, miután egy hullaházban tér magához és egyből végez is egy démonnal. Ekkor jön rá, hogy valami megváltozott benne, szupererőre tett szert. Mint később kiderült, ő lett a szekta Glóriahordozója, mely elképzelhetetlen erővel ruházza fel – köztük például képes a szilárd tárgyakat átengedni a testén. Az egyetlen bökkenő, hogy Ava egyáltalán nem hívő, de talán a glória nem véletlenül választotta őt.

Közben feltűnik a színen egy nő, aki kijelenti, hogy a menny létezik, és hogy megtalálta a módját, hogy egy átjárót nyisson odaátra. De mint tudjuk, sosem sül ki jó dolog abból, ha más világokba nyitunk kapukat, hisz ki tudja, mi jöhet át rajta, vagy hogyan borítja fel a világ egyensúlyát.

Ha szereted az olyan filmeket, sorozatokat, amelyekben természetfeletti lényekkel kell megküzdeni, akkor a Warrior Nun neked való.

A harag: A kezdetek
Japán horror, misztikus sorozat
Premier: 2020. 07. 03.

A sorozat elődjének a 2002-ben Takashi Shimizu által rendezett A harag tekinthető. A kultikus filmből csakhamar elkészült az amerikai változat is Az átok címmel, melyet úgyszintén Shimizu rendezett, és amelynek összesen három része van. Legutóbb idén, 2020-ban jelent meg a franchise legújabb fejezete Az átok háza címmel, mely vegyes fogadtatásban részesült mind a nézők, mind pedig a kritikusok részéről. Az eredeti, A harag címet viselő filmnek előbb 2003-ban, utána 2009-ben, majd 2014-ben és 2015-ben is jelent meg folytatása ebből is látszik szűnni nem akaró sikere. Idén pedig előzménytörténetként megérkezett a franchise következő darabja, A harag: A kezdetek címmel, mely valós történeten alapul.

A sorozatban egy elátkozott ház és egykori lakóinak történetét ismerheted meg, jobban mondva egy anya és gyermeke kínszenvedését. A lakás jelenleg az új sztár, Haruka Honjo birtokában van, akit nem hagy nyugodni az éjszakai léptek hangja. Az átok akkor lép életbe, amikor felveszi a kapcsolatot Yasuóval, aki paranormális tevékenységekkel foglalkozik. Az események innentől hamar felgyorsulnak és azt is megláthatjuk, hogy kik (vagy mik) zargatták Harukát az éjszaka közepén.

Vajon képesek lesznek elmenekülni a kísértetjárta ház átka elől? Vagy végül ők is áldozatává válnak? Tarts a Netflixszel ebben a hátborzongató sorozatban is!

Bevándorlók Ausztráliában
Ausztrál dráma minisorozat
Premier: 2020. 07. 08.

Négy vadidegen útja keresztezi egymást egy ausztrál idegenrendészeti központban: egy légi utaskísérőnőé, akit egy szervezet üldöz; egy afgán menekülté, aki az új élet reményében jött az országba a családjával; egy fiatal, háromgyermekes apáé, aki egy zsákutca munkából próbál kijutni; és egy bürokratáé, aki egy botrány részese lett. Négyük hátterével ismerkedhetsz meg, hogy hogyan is jutottak az előbbi intézetbe, valamint bepillantást nyerhetsz az ausztrál határellenőrzésbe  annak különböző perspektíváiba szituációtól függően. Ezenkívül azt is láthatod, ahogy négyük, különbözőségük ellenére egyre közelebb kerül egymáshoz.

A minisorozatot Cornelia Rau németausztrál kettős állampolgár története ihlette, aki 2004-ben tűnt el egy sydney-i kórházból, majd 2005-ben derült ki, hogy törvénytelenül lett fogva tartva a brisbane-i női fegyházban, majd később a Baxter Javítóintézetben, mivel a hatóság illegális bevándorlónak gondolta, miután Cornelia nem volt hajlandó igazi személyazonosságát bizonyítani. Mint később kiderült, Cornelia enyhe skizofréniában szenved, így végül a család közbenjárásának köszönhetően szabadlábra helyezték és a Glenside kórházba került. Az eset után a bevándorlási és multikulturális ügyekkel foglalkozó miniszter, Amanda Vanstone szenátor vizsgálatot indított ügyben. Ennek hatására felülvizsgálták Vivian Solon esetét is, akit 2001-ben deportáltak a Fülöp-szigetekre. Az eset hatalmas visszhangot váltott ki a médiában.

A téma adott, most már csak az a kérdés, hogy a Netflix mit hoz ki belőle. Téged is érdekel?

2020: Japán vége
Japán dráma, animesorozat
Premier: 2020. 07. 09.

Masaaki Yuasa rendezésében egy japán család küzdelmeit követheted végig egy disztópikus világban, ahol egy  földrengés szépen lassan elpusztítja az egész országot. Menekülésük során több nem várt problémával is szembetalálják magukat, miközben a pánikba esett lakosság is nehezíti a helyzetüket.

Elég erős a családi kötelék ahhoz, hogy túléljék ezt a katasztrófát, vagy a szigetország foglyaivá válnak örökre? Július 9-én kiderül.

Ha még nem ismered a Netflixet, mindenképp olvasd el egy korábbi cikkünket róla! Tipp: Amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Érdekel a sorozatajánlónk előző havi része? Ide kattintva elolvashatod!

 

 

Szerző: Hengszter Norbert
Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]