Netflix-sorozatok – Premierekből ebben a hónapban sem lesz hiány

Nem tudod mivel lefoglalni magad? Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben hét olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. május 22. és június 12. között debütálnak.

Történelmi gyorstalpaló
Brit történelmi ismeretterjesztő sorozat
Premier: 2020. 05. 22.

Megelevenedik előttünk a történelem a Netflix új történelmi sorozatában, ahol eredeti felvételek és szemkápráztató infógrafikák segítségével ismerhetjük meg a nem is olyan távoli múltat.

Olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint hogy miért is volt olyan fontos az űrverseny, vagy hogy a robotok ötlete hogyan és miért merült fel az emberek fejében. De nem csupán a technikai vívmányok világába kalauzol el bennünket a sorozat; hétköznapi témák is felbukkannak benne. Ilyen például az, hogy miért is szeretjük a gyorsételeket, mi olyan vonzó bennük. Tudtad, hogy a hamburgerek átlagos mérete 2006-ra megháromszorozódott? De például a tévék terjedésének sikerére is választ kaphatunk, melyet az is mutat, hogy 1945-ben a legtöbb ember még nem is hallott a televíziókról, majd 1949-re az amerikaiak heti 100.000 darabot vettek. Az emberiség kudarcaira is rámutat, mint például a környezetszennyezésre.

Amennyiben szereted a történelmet, vagy csupán érdekelnek ezek a témák, ne maradj le a Netflix új, saját gyártású sorozatáról!

Control Z
Mexikói tinidráma sorozat
Premier: 2020. 05. 22.

Mi lenne, ha egyszer csak jönne egy üzenet, hogy megtudhatod az egyik osztálytársad legkínosabb titkát? Belemennél a dologba még akkor is, ha tudod, ezzel tönkreteheted az életét?

Hamar elszabadul a pokol az Állami Iskolában, miután egy a segítségnyújtásról szóló előadáson az egyik diákról vetítenek le egy megalázó felvételt, amiből kiderül, hogy Isabela transznemű. Egy hacker áll az egész felfordulás hátterében, aki képes a nagyközönség elé tárni bárki legféltettebb titkait, csupán egy nevet kell mondani neki. Nem telik el sok idő, és az egész tömegverekedéssé fajul.

Ebben a zűrzavarban egyetlen egy lány veszi fel a harcot a hackerrel: a mindig zárkózott Sofía. Kerüli a kontaktust a többi fiatallal, helyette mindenkit megfigyel olyan pontosan, hogy még azt is meg tudja mondani, ki mikor mit csinál. Miután Isabelát megszégyenítette társai előtt a hacker, Sofía úgy dönt, végére jár a dolognak és kideríti, hogy ki is állhat az egész mögött.

Vajon ki lehet a hacker?

Az élőhalottak serege
Indiai akció, horror, thriller sorozat
Premier: 2020. 05. 24.

A modern Indiában járunk, ahol egy ősi átok újra életre kel, amikor a rendőrök egy törzsi falu lakosait el akarják költöztetni lakhelyükről, mivel egy autópálya fogja átszelni azt.

Ám arra ők se számítottak, hogy ezzel egy olyan eseménysorozatot indítanak el, amiben régi, vöröskabátos brit katonák élednek újjá és csatlakoznak egy brit-indiai katonatiszt zombiseregéhez, akinek egy célja van: kiűzni a betolakodókat.

Képesek lesznek a rendőrök túlélni az élőholtak szűnni nem akaró rohamait? Május 24-én kiderül.

Hatalom és perverzió: A Jeffrey Epstein-sztori
Amerikai életrajzi dokumentumsorozat
Premier: 2020. 05. 27.

Jeffrey Epstein esete jól mutatja a modern kori igazságszolgáltatás sötét oldalát, amikor egy befolyásos ember képes az egész ügyészséget a kezében tartani, kapcsolatai pedig igen magas körökbe is beszivárogtak. De ki is Jeffrey Epstein?

Jeffrey Epstein egy gazdag amerikai üzletember volt, akinek csupán a háza is 20 millió dollárt ért. Ezenkívül volt egy saját Karib-tengeri szigete is, amit többen úgy ismernek, mint a Pedofil-sziget, ahol fiatalkorú nőket vett rá prostitúcióra. 2005-ben, noha feljelentették, ügyvédeinek sikerült megegyeznie az ügyészséggel, így szabadlábra helyezték. Sokan ezt a modern kori igazságszolgáltatás kudarcának tekintik, hiszen egy olyan embert mentettek fel, akiről mindenki tudta, hogy bűnös. Végül 2019-ben került előzetes letartóztatásba emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával. Még ebben az évben elhunyt máig ismeretlen körülmények között.

Az áldozatai – akik túlélték a borzalmakat – viszont nem elégszenek meg ennyivel: az egész ügy felgöngyölítését követelik, valamint a bűnösök felelősségre vonását, hiszen nem egyedül tudta véghezvinni mindezt; ott álltak mögötte ügyvédek, magas beosztású politikusok és még sokan mások.

Űrhadosztály
Amerikai vígjátéksorozat
Premier: 2020. 05. 29.

Sok idő eltelt, mióta ember járt a Holdon. Az amerikai elnök parancsára létrehoznak egy új katonai ügynökséget, az Űrhadosztályt; ennek vezetésével Mark Naird négycsillagos tábornokot bízzák meg, aki nem túlzottan örül ennek.

Ezzel kezdetét veszi a hadosztály komikus története, amiben a tábornok kénytelen együtt dolgozni egy különc tudóssal, dr. Adrian Malloryval. Mark hozzá nem értését mutatja az is, amikor egy egyenes vonallal illusztrálta a Hold felszínét, majd Adrian javította ki, hogy ez topográfiailag nem helyes. Többen ebből az okból eleve bukásra ítélik a programot. A sorozat egyfajta groteszk módon mutatja be nekünk a tudományos kísérletek hátulütőit, amikor az egyik kilövéspróbánál a prototípus felrobban, és Mark megkérdezi, mégis mennyibe került az a rakéta, mire a beosztottja elmondja neki, hogy négy középiskola árával egyezik meg. A kudarcok ellenére nem adja fel, tovább folytatja a programot, pedig a magánélete se könnyíti meg a helyzetét: lányát felfüggesztették az iskolából, miután beintett az egyik tanárnak.

Kövesd végig az Űrhadosztály mindennapi életét ebben a könnyed vígjátékban, ahol minden a feje tetején áll!

Lenox Hill
Amerikai dokumentumsorozat
Premier: 2020. 06. 10.

Érdekel a modern orvostudomány? Esetleg kíváncsi vagy arra, hogy milyen az orvosok munkája? Ismerd meg a Netflix új saját gyártású sorozatát, ahol négy doktor szemén keresztül szemlélheted a híres New York-i kórház, a Lenox Hill mindennapjait – jó és rossz napokat egyaránt. Végigkövetheted a munkájukat a szüléstől egészen az agyműtétig.

Forrás: omfut.com

Az erdő
Amerikai–lengyel dráma, thriller sorozat
Premier: 2020. 06. 12.

Négy fiatal ment be az erdőbe, de soha többé nem jöttek ki onnan. Később két holttestet találtak a helyszínen, viszont a másik két fiatalt nem találták meg – köztük van Paul Copeland varsói ügyész húga is. 25 évvel később aztán emberi csontokat találnak pont ott, ahol eltűnt a lány, így új remény ébred a férfiban, hogy így, vagy úgy, de megtalálja a testvérét, és hogy felfedje az igazságot az erdőben történtekről.

A Harlan Coben lebilincselő regénye alapján készült baljós hangulatú sorozatban minden titokra fény derül. Légy tanúja annak, hogy mire képes a testvéri szeretet, és hogy meddig vagyunk képesek elmenni szeretteinkért!

Ha még nem ismered a Netflixet, mindenképp olvasd el egy korábbi cikkünket róla! Tipp: Amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Érdekel a sorozatajánlónk előző havi része? Ide kattintva elolvashatod!

 

Szerző: Hengszter Norbert
Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]