Throwback 2. – Értünk szólt, rólunk szólt

Új, Throwback elnevezésű cikksorozatunkban melegséget csempészve a hideg, szomorkás januári hétköznapokba olyan tavalyi eseményekről tudósítunk, amelyekről decemberben nem adtunk hírt. Ezúttal a szakkollégiumi karácsonyi ünnepséget idézzük fel.

December 11-én rendezte meg a II. János Pál Katolikus Szakkollégium a karácsonyi ünnepségét az épület alatt, a Bárka Pincében.

Gaspari Gábor, szakkollégiumi igazgató nyitotta meg lényegre törő szavaival az estet, ami bensőséges, szeretetteljes és boldog pillanatokkal volt teli.

Ezután Perger Gyula atya, a szakkollégium spirituálisa készült egy behatóbb gondolatsorral, miszerint ne csak akkor gondoljunk Istenre, amikor gond van. Igenis szánjunk időt a hálára és a dicsőítésre is.

Az igazgató úr mindig gondol a hallgatóira és a dolgozóira, ezért minden alkalommal készül valami ajándékkal, meglepetéssel. Minden évben megköszöni az igazgatóság munkáját egy személyre szóló ajándékcsomaggal, valamint idén a szakkollégisták egy új nyomtatót kaptak. Egyúttal a Diák Bizottság tagjai is megköszönik az igazgatóság munkáját, támogatását.

Mint minden évben a jeles alkalmakkor, idén sem maradt el az ünnepi műsor, amit a szakkollégium hallgatósága szervezett meg: volt benne éneklés egy közös tapsolós, csettintős koreográfiával, népdal, és persze immáron hagyománnyá vált a közös éneklés is, amikor együtt, csillagszórókkal a kezükben éneklik el a Csendes éj című dalt.

A műsor után lakoma következett, majd az angyalkázás, és élő közvetítéssel következhetett Martos Balázs atya is, így is éreztetve, hogy bizony ő még mindig része a társaságnak, hiába van már máshol. Az ajándékozás befejeztével kifulladásig együtt mulattak a szakkollégium lakói.

Ilyenkor mindenki szereti egy kicsit kiereszteni a gőzt még a vizsgaidőszak kezdete előtt. Néha az embernek pihennie is kell, kicsit lelassítani,  csak azokra az emberekre és pillanatokra figyelni, amik felemelik és boldoggá teszik.

Mihajliv Renáta galériája

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]