Nagyszerű eredmények a súlyemelő MEFOB-ról

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezték meg a 2019-es súlyemelő MEFOB-ot, ahol három lány és két férfi induló képviselte az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézetét. Remek eredmények születtek a nők és a férfiak között is. Az először megrendezett MEFOB-ot Simon Cintia és Pólya Márton értékelte.

Simon Cintia értékelése:
„Nagyon érdekes volt újra MEFS által kiírt versenyen részt venni – Cinti eddig a SZoESE kosárlabda csapatát erősítette –, ahonnét nagyon jó tapasztalatokkal értem haza. A kosaras múltamból adódó utazással kapcsolatos tapasztalataim most „cserbenhagytak”. A feljutást önállóan, vagy külön Márkus Erzsi edzőnk segítségével kellett megoldanunk. A korai kelést még mindig nem sikerült megszeretnem, így én már pénteken felutaztam a párommal és a testvéremékkel. A program a reggel 8 órai mérlegeléssel kezdődött, amin hamar túl is estünk, majd 10 órakor kezdődött a verseny egy ünnepélyes megnyitó után.

Sajnos Dóri versenyzését egy sérülés nehezítette, de ennek ellenére is szuperül teljesített. Itt szeretném megemlíteni, hogy Dóri úgy szerzett bronzérmet, hogy néhány hete egy súlyos sérülést szenvedett, és még bőven a rehabilitációját kéne végeznie, de ő mindenáron képviselni akarta Egyetemünket. Az ő bronzérme mellett Gabi ezüst-, míg én egy aranyéremmel zártam a megmérettetést. A jó szereplésünknek köszönhetően elnyertük a MEFOB hatalmas vándorkupáját, ami egy évig iskolánkat fogja szépíteni. Nagyon jó élményekkel gazdagodtunk, remek volt a szervezés és a hangulat. Köszönjük a felkészítést Márkus Erzsinek, Ligeti Ferencnek és Barcza Bencének (utóbbi Dórival külön is foglalkozott).”

Pólya Márton (kék pulcsiban) egyéni csúcsokkal remekelt a versenyen, míg Szijártó Szabolcs negyedik lett súlycsoportjában (fehér pulcsiban) Fotó: Facebook

A súlycsoportjában ötödik helyen végző Pólya Márton így értékelte teljesítményét:
„Személy szerint nekem remekül sikerült a verseny, új egyéni csúcsokat értem el versenykörülmények között is, de született olyan, ami még edzésen sem sikerült. Nagyon örültem, hogy sikerült férfi felnőtt harmadosztályú szintet emelnem. Sokat készültem a versenyre a Haladás csarnokában, hiszen az én súlycsoportomban eléggé népes mezőny gyűlt össze, szám szerint 11 versenyző. Jól akartam szerepelni ezen a versenyen, ahol az Egyetemet is képviselhettem, így végig motivált voltam a felkészülés alatt is.

A versenyt a MEFS segítségével idén is a MAFC súlyemelő egyesület rendezte. A lebonyolítás és a verseny zökkenőmentes volt, szavunk nem lehetett rá. Jövőre már komolyabb célokat fogalmaztam meg, mindenképp a dobogó lesz a célom. Elsőéves egyetemistaként minél több MEFOB-on szeretnék részt venni, és remélem, az érmek és az eredmények sem maradnak majd el.”

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely hallgatóinak eredményei:
Simon Cintia: 71 kg-os súlycsoportban 1. helyezés. Szakítás 44 kg lökés 54 kg
Kaszás Dóra: 64 kg-os súlycsoportban 3 helyezés. Szakítás 38 kg lökés 50 kg
Szijártó Szabolcs: 81 kg-os súlycsoportban, 4. helyezés. Szakítás: 95 kg lökés 119
Pólya Márton: 81 kg-os súlycsoportban 5. helyezés. Szakítás: 90 kg lökés 109 kg
Varga Norbert: 73 kg-os súlycsoport 3. helyezés. Szakítás: 100 kg lökés 118 kg
Az ELTE TKK hallgatójának eredménye:
Sági Gabriella: 87 kg-os súlycsoportban 2. helyezés. Szakítás 28 kg lökés 44 kg
Edzők: Márkus Erzsébet, Ligeti Ferenc

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]