Megtelt az Egyetemi Sportcsarnok Szombathelyen!

Az elmúlt időszakban már többször olvashattátok, hogy mennyire készül a SZoESE női és férfi kosárlabdacsapata a Közgáz elleni rangadókra. A két mérkőzés között – pontosabban a férfi mérkőzés feldobását megelőzően – fellépett a SEK DANCE CREW is, hogy fokozza az összecsapás hangulatát. A nagy küzdés, a sok SZoESE-pont és a jó szurkolás nem maradt el, így egy igazi sportos késő délutánt, kora estét töltöttek el a hallgatók a Károlyi Gáspár tér 4-es szám alatt. A nap margójához tartozik, hogy a hölgyek vereséggel, a férfiak pedig győzelemmel vonulhattak az öltözőbe.

Szombathelyi ESE – Közgáz 48-88 (7-15, 17-28, 12-20, 12-25)

SzoESE: JAKUBOVICS 15, Horváth 13, PLÓZER 10, Uszkai 6, Feigl 4 . Csere: Salamon. Edző: Szabó László.
Közgáz: KATONA 2, HIDAS 8/3, SZAMMER 10, DOKTOR 23/3, Imre 7. Csere: Galba 6/3, WUNDER 10/6, FARKAS 20/6, Kokavecz 2. Edző: Németh Kata.

A hazai csapat sérülések és betegségek miatt ismét szűk kerettel tudott kiállni. A hat játékossal játszó SZoESE a mérkőzés elején még tudta tartani az iramot, és rontott dobásokra tudta késztetni esélyesebb ellenfelét. A vendégek nyugodtak meg hamarabb, ami az eredményen is meglátszott: Jakubovics Dóriék mindent megtettek, de sok hibával játszott a hazai csapat. A rutinosabb Közgáz kihasználva ezt, már az első negyed végén megnyugtató előnnyel ülhetett le a kétperces szünetre. A második negyedben sem változott a játék képe. Hazai oldalon sokszor a tanácstalanság volt az úr, rossz dobások borzolták a nézők kedélyeit. A vendégek ekkor érezték meg a vérszagot, és szerették volna már a félidőre eldönteni a találkozót.

Sérülések és betegségek nehezítették Szabó László csapatának esélyeit
Fotó: Mihajliv Renáta

A második félidőben ott folytatta a Közgáz csapata, ahol abbahagyta, a hazai csapat pedig futott az eredmény és fővárosi riválisa után, de nem volt átütő erő a szombathelyiek játékában. Doktorék fokozatosan növelték az előnyüket, így nem volt kérdéses, ki nyeri a mérkőzést. Németh Kata ennek tudatában mindenkinek játéklehetőséget adott, amivel minden játékosa élt. Ki lehet emelni Farkas Fannit, aki 20 pontja mellé leszedett 5 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt, míg Doktor Anna hozta extra formáját és ismét tripla-dupla közelében teljesített: 23 pontot rakott a közösbe, mellette 18 lepattanót és 8 gólpasszt jegyzett. Hazai oldalon Jakubovics Dóra dicsérhető mezőnymunkájáért. A hazaiak Universiádé válogatott irányítója 15 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, volt 8 kiharcolt faultja és 6 gólpassza.

Szabó László: Gratulálok az ellenfélnek. Nem volt kérdéses a mérkőzés végeredménye. Az ellenfél sokkal jobban dobott, sokkal jobban védekeztek. Mi ma magunkhoz képest is gyengén játszottunk. Még egyszer gratulálok az ellenfél Közgáz csapatának.”

Németh Kata:Örülök, hogy szerkezeti problémáink ellenére is sikerült nyernünk. Gratulálok az ellenfélnek, úgy tudom, ők is sérülésekkel küszködnek, úgy gondolom nem teljesen reális ez a nagy különbség, de ettől függetlenül jó meccset játszottunk.”

Szombathelyi ESE – Közgáz 115-54 (30-16, 24-12, 35-14, 26-12)

SzoESE: TÓTH D. 7/3, HORVÁTH CS. 11/3, MÉSZÁROS 28/12, SCHVEIGHOFFER 17/6, Oroszi V.6/3. Csere: Czukor 4, Sinkovits 3/3, GÁBOR 6, Földesi 15/3, Papp 3/3, SOÓS 10/6, Frisnyák 5/3. Edző: Kéri Péter.
Közgáz: VÖRÖS 14/9, Pálházi 6, Horváth m. 6, Máriás 5, Debreceni 9. Csere: Úr 6, Bernacchini 5/3, Korompai 3/3. Mb. edző: Németh Kata.

A hangulatot a SEK DANCE CREW csapat biztosította! Fotó: Mihajliv Renáta

A hangulatot a SEK DANCE CREW csapat biztosította
Fotó: Mihajliv Renáta

A találkozónak nagy tétje volt mindkét csapat számára, ennek ellenére a vendégek erősen tartalékosan érkeztek. Hazai oldalon is volt néhány hiányzó, ám Kéri Péternek lényegesen több variációs lehetősége volt, mint pesti edző kollégájának. A feldobás előtt a SEK DANCE CREW táncosai fokozták a hangulatot, szórakoztatva a mérkőzésre kilátogató több mint kétszáz szurkolót, akik nagyszerű hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. Mészáros Máté tripláira építve jól kezdett a SZoESE, és pár perc után már 10 pont felett vezetett a hazai gárda. A második negyedben is folytatódott a triplaeső, és egyre jobban nyílt az olló a két csapat között.

Nem lassított a hazai csapat, kevesebb mint 15 perc alatt már 20 pontos előnyre tettek szert. A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaik alig hibáztak a tripla vonalon túlról, sőt Horváth Csabáék a védekezésükön is szorítottak még. A szűk kerettel érkezett közgázos fiúknak sok volt a SZoESE által diktált tempó, így az utolsó játékrészt 47 pontos SzoESE vezetéssel kezdték a csapatok.

A nagy előny ellenére is koncentrált maradt a szombathelyiek játéka támadásban és védekezésben is. Ebben a 10 percben Kéri Péter elsősorban a cserejátékosoknak adott lehetőséget, de ez egyáltalán nem látszott a játék minőségén. A lefújásig 61 pontra tudta növelni előnyét a hazai csapat, és visszavágott az őszi budapesti vereségért. Mészáros Máté ismét nagyszerű dobóteljesítménnyel rukkolt elő 28/12-t dobott mindössze két mezőnykísérletet hibázva (33 VAL). Mellette az egész csapat jól játszott, összesen 7 játékos ért el legalább 15 VAL-os teljesítményindexet.

A SZoESE ismét remek védekezésével tudta megtörni ellenfelét
Fotó: Mihajliv Renáta

Kéri Péter: A múlt heti formánkat sikerült átmenteni erre a meccsre is. A védekezésünk végig agresszív volt és ehhez párosult egy extra dobó teljesítmény is.”

Németh Kata: Úgy gondolom, hogy az eredmény ezen a mérkőzésen igen, de egyébként nem reális. Gratulálok az ellenfélnek.”

Mihajliv Renáta galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]