Kettős rangadó az egyetemi kosárlabda bajnokságban!

Élesedik a helyzet a női- és férfi kosárlabda Egyetemi Bajnokságban. Már csak három-három mérkőzés van hátra az alapszakaszból, hogy aztán elkezdődjön a rájátszás. Az előttünk álló SZoESE – Corvinus rangadó, mindkét nemnél komoly jelentőséggel bír, bár a célok mások. Jakubovics Dóriék 4 győzelem és 5 vereséggel a legjobb esetben a nyugati harmadik helyet csíphetik el. Kéri Péter férficsapata pedig egy esetleges hétfői győzelemmel egy komoly vetélytársat szakíthatna le magáról a nyugati első helyért vívott harcban. Mi várható ennek fényében március 18-án, hétfőn 17:30-tól az Egyetemi Sportcsarnokban? Mindjárt megtudjátok!

A SZoESE női kosárlabda csapata évek óta a nyugati csoport meglepetés csapata. Szabó László játékosai a szó legszorosabb értelmében képesek bárkit megverni és bárkitől kikapni, ami sajnos idén is jellemezi Jakubovics Dóriék játékát. Nagyon rossz szériában vannak, amiből talán épp a Corvinus elleni rangadó tudja kizökkenteni őket. A jelenleg holtversenyben harmadik helyen álló hazai alakulat, a MEFOB négyes döntők állandó résztvevőjét fogadja, akik idén is egyszer kaptak csak ki. A két csapat őszi mérkőzésén is sima 30 pontos győzelmet szerzett a Corvinus gárdája, ám a történeti hűséghez tartozik, hogy félidőben még egál volt az eredmény.

Komoly feladat előtt állnak Szabó Lászlóék. Március 18-án a Corvinus lesz az ellenfél. Fotó: Archív

Komoly feladat előtt állnak Szabó Lászlóék. Március 18-án a Corvinus lesz az ellenfél.
Fotó: Archív

A hétfői mérkőzés mindkét félnek nagyon fontos megmérettetés lesz, hisz egy hazai győzelem lépéselőnyt jelentene a harmadik helyért vívott harcban. A Corvinus pedig a nyugati csoportelsősségért küzd és szeretne minél tovább életben maradni. A vendégeknél több, másodosztályban is jelentős szerepet betöltő játékos szerepel, közülük Doktor Anna (36,8 VAL/mérkőzés) emelkedik ki, aki a csapat legnagyobb vezére. Mellette még Szammer Anett (7,9 pont/mérkőzés) állandó pontfelelőse a vendégeknek, így Szabó Lászlóéknak őket kell kikapcsolni, hogy sikeresek lehessenek. Hazai oldalon a legnagyobb felelősség az Universiádé válogatott Jakubovics Dórin van, aki a pálya mindkét oldalán legfontosabb tényezője a SZoESE csapatának. A nyáron meghívót kapó irányító 15 pontja mellé 6 lepattanót 6 gólpasszt és 3 szerzett labdát is felmutat a statisztikai lapon. Remélhetőleg teljes kerettel tudnak a lányok pályára lépni és akkor Fekete Tünde (17 pont/mérkőzés) és Plózer Petra (18.3 pont/mérkőzés) is a csapat sikeréért tud küzdeni.

Horváth Csaba a pesti mérkőzést sérülés miatt kihagyta. Hétfő szükség lesz sokoldalú játékára. Fotó: Archív

Horváth Csaba a pesti mérkőzést sérülés miatt kihagyta. Hétfő szükség lesz sokoldalú játékára.
Fotó: Archív

Este 8 órakor – rögtön a női mérkőzés után – kezdődik a férfi összecsapás, ahol az I. helyezett fogadja a III. helyen álló budapestieket. Horváth Csabáéknak szakmai és érzelmi jelentőséggel is bírni fog a Corvinus elleni rangadó. A vendégcsapat egy nagyon jól felépített, hajtós, rohanós gárda, ahol van jó center és irányító egyaránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hatan is 10 pont felett átlagolnak, – Máriás Gergely (13,9 pont/mérkőzés), Vörös Miklós (12,5 pont/mérkőzés) – sosem lehet tudni, ki fog épp előlépni a csapatból. A hazai alakulat pont a Corvinus gárdájától kapott ki ősszel – ami a csapat eddigi egyetlen veresége – 83-63 arányban, tehát lesz miért visszavágni. Az akkori vereség összerántotta a csapatot és azóta zsinórban hatszor hagyhatták el győztesen a pályát. A siker kulcsa általában a jó védekezés és az abból szerzett könnyű gólok jelentik. Mészáros Mátéék átlagban 61 pontot kapnak, míg 93 pontot szereznek, legutóbb Mosonmagyaróvárról is 49-89 arányban hozták el a győzelmet jelentő két pontot.

Egy biztos, mindkét mérkőzés nagy izgalmakat rejt magában, mind női, mind férfi vonalon revánsot akar venni a hazai alakulat! A hétfő estét a kosárlabdán kívül Kövecses Patti által edzett SEK DANCE CREW is színesíteni fogja. Gyertek ki minél többen és zúgjon a SZoESE rigmus az Egyetemi Sportcsarnokban!

Hajrá SZoESE!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]