Több szakosztályunk is pályára lépett a hétvégén

Szinte az összes szakosztályunk megmérettette magát.

A hétvégét női kosárlabda csapatunk kezdte meg, a lányok Budapesten léptek pályára a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A tornán az ELTE közös csapatot indított, így szombathelyiek is erősítették az együttest. A tornáról, a közös élményről Uszkai Dóri szívesen mesélt.

Milyen volt a budapesti torna, jól szolgálta a felkészüléseteket?

Három mérkőzést játszottunk pénteken a KEK-en (Kárpát-medencei Egyetemek Kupája), két nemzetközi és egy magyar csapat ellen. Az első mérkőzést a marosvásárhelyiekkel játszottuk, amit szoros küzdelem után sikerült az utolsó percben megnyernünk. A Semmelweis és a Kolozsvár csapata ellen fölényes győzelmet arattunk. Jól éreztük magunkat a tornán és gyakorlásnak is jó volt.

Ha jól a tudom, az ELTE-vel alkottatok vegyes csapatot. Sikerült az összeszokás?

Az eredmény is mutatta, hogy jó csapatot alkottunk közösen. Sikerült hamar összeszokni, jól kiegészítettük egymást, úgy gondolom. A szombati döntőn – amelyen sajnos mi már nem tudtunk részt venni – sikerült megszerezni az első helyet.

Az ELTE csapata jó játékkal nyerte meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját!

Az ELTE vegyes csapata jó játékkal nyerte meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

Szombaton női és férfi röplabda és férfi kosárlabda csapatunk is pályára lépett.

Elsőként Szabó Gábor együttese bizonyíthatott, amely a Fehérvár csapatát fogadta az Egyetemi Sportcsarnokban. Sajnos a fiúk 3–0-ás vereséget szenvedtek.

Női röplabdásaink 10 órakor indultak Szombathelyről, hogy odaérjenek Pécsre a 15 órakor kezdődő rájátszás mérkőzésükre. Bár három hétig szünetelt a bajnokság, Gulkai Zsófi bízott a meglepetésben, hogy az esélyesebb csapatot meg tudják verni idegenben is. A csapatkapitány nyilatkozatát ide kattintva olvashatjátok el. A csapatkapitánynak igaza lett és sikerült két vállra fektetni a Pécs csapatát. A mérkőzés után Varga Niki értékelt:

A sok edzés meghozza az eredményét, sokat fejlődtünk csapatként és egyénileg is. Motiváltan álltunk a mérkőzéshez. Mondtuk, ha már ennyit utaztunk, akkor játszunk egy jót. Sikerült.”  A bővebb interjút itt olvashatjátok el.

Varga Nikolett elégedett a szombaton mutatott játékukkal!

Varga Nikolett elégedett a szombaton mutatott játékukkal

Március 3.-án az NB II-es bajnokságban eddig kitűnően szerepelő férfi kosárlabda csapatunk utazott Marcalira, ahol az utolsó előtti csapat vendégeként lépett pályára. Szerencsére nem született meglepetés, és simán győztek Mészáros Mátéék.

Férfi kézilabda csapatunk fogadta a Mór gárdáját. Rédecsi Bencéék szoros meccset játszottak, de vereséget szenvedtek. SZoESE 27–32 Móri KSC.

Sok idejük nincs a pihenésre csapatainknak. A két bajnokságban is érdekelt női, férfi kosárlabda szakosztályaink a hét elején már pályára is lépnek. A mérkőzések előtt Uszkai Dórit és Czukor Bencét kérdeztük meg.

Czukor Bence bízik benne, hogy megőrzik első helyüket Mosonmagyaróváron is!

Czukor Bence bízik benne, hogy megőrzik első helyüket Mosonmagyaróváron is

A SZoESE mérkőzései a héten:

  • 03.05. 19.00 TFSE – SZoESE (Női egyetemi kosárlabda mérkőzés)
  • 03.06. 19.30 Mosonmagyaróvár – SZoESE (Férfi egyetemi kosárlabda mérkőzés)
  • 03.07. 18.30 ZKK – SZoESE (Amatőr Női Nemzeti Bajnokság)
  • 03.11. 14.00 SzoESE – Mosonmagyaróvár (Férfi NB II-es kosárlabda-bajnokság)
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]