Jelentkezz az Angeluszba!

Bármilyen egyetemről és szakról lehet jelentkezni az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiumba, az elvárás csupán az elhivatottság, szociális érzékenység, a társadalomtudományok iránti érdeklődés. 

Az ARTSZ interdiszciplináris, kurzusaik közt volt már például a szexualitás szociológiájával, falukutatással vagy a (sárga) csillagos házakkal foglalkozó is, sőt informatikai, pedagógiai és kutatásmódszertani is. Persze a közösségteremtés is fontos, például egyik rendszeres programjuk, a Spájz is ezt a célt szolgálja: itt általában aktuális társadalomtudományos problémákról, kérdésekről beszélgetnek a résztvevők a meghívott vendégekkel.

A felvételi első fordulója írásbeli, a jelentkezési lap itt található. Ezt kell kitöltve elküldeni legkésőbb április 19-ig a angeluszfelv2015@gmail.com címre. Ebben a fordulóban például a nők elnyomásáról, az otthontalan vagy a menekült emberek helyzetéről lehet esszét írni, a témákat mindenki maga választja a rendelkezésre állók közül.

A második forduló egy tábor május első hétvégéjén, az ígéret szerint elgondolkodtató és szórakoztató kérdésekkel, kreatív feladatokkal. Ha valaki túljut ezen is, akkor a szóbeli forduló következik, itt már személyesen beszélgetnek el a felvételiztetők és a jelentkezők.

További információk a szakkollégium honlapján találhatók.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]