Közösségépítés a szakmaiság jegyében

A múlt hétvégén második alkalommal rendezték meg a Szakkollégiumi Napokat. A rendezvény célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz az ELTE öt szakkollégiumának tagjait, és bepillantást engedjen egymás szakmai tevékenységébe is.

A program három alappilléren, a szakmaiságon, a közösségiségen és a társadalmi felelősségvállaláson keresztül kívánta összehozni a szereplőket. Az első nap a közösségiség jegyében az ismerkedéssel és közösségépítéssel telt, melynek során kreatív feladatokon vehettek részt a szakkolisok.

A szakmai munka a második nappal kezdődött. Egy ismeretterjesztő tudományos konferencia keretében minden szakkollégiumból két előadó ismertette kutatási témáját, hogy bemutassák ezzel saját szakterületük jelenlegi állását, vagy egy-egy kurrens témát. Az előadásokra előzetesen lehetett jelentkezni, amelyekre a rendezvényt megelőzően szavazást hirdettek a szervezők, így a közönség döntötte el, mit szeretne hallani.

A napot a társadalmi felelősségvállalás blokk zárta, ahol a résztvevők megoszthatták egymással gondolataikat a szakkollégiumok társadalmi szerepéről, hogy hogyan képzelik el a társadalmi felelősségvállalás megvalósítását az eddigi tapasztalatok megosztásának és a felmerülő ötletek megvitatásának segítségével.

A rendezvény mindkét nap kötetlen programmal zárult az Estikében.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]