Digitális tananyagok az ELTE-n

Nagyszabású együttműködés keretében új digitális tananyagok készültek, melyet szeptembertől többek között az ELTE informatikus hallgatói is használhatnak majd.

Két projekt keretében, összességében 250 millió forintot meghaladó költségvetésből készült el az a több mint 50 tananyag, amelyhez az ELTE mellett a PPKE és a BME hallgatói is hozzáférhetnek majd. A programnak köszönhetően a nemzetközi informatikai és üzleti mesterképzés, az EIT ICT Labs Master School diákjai is 17 új angol nyelvű, digitális tananyagból sajátíthatják el a legújabb informatikai technológiákat.

Az ELTE és BME együttműködésével megvalósult fejlesztés célja az volt, hogy az Európai Unió informatikai tudományos és innovációs közössége, az EIT ICT Labs mesterképzéséhez illeszkedő digitális tananyagok jöjjenek létre. Az ELTE és a PPKE együttműködésében emellett párhuzamosan megvalósított projekt keretében 45 modern, hiánypótló, bárki számára ingyenesen elérhető elektronikus tananyag kifejlesztésére is sor került. Több képzést is szerveztek a projekt során, amelynek keretében az oktatók elsajátíthatták a tananyagok későbbi alkalmazásának módját, és külön képzéseken fejlesztették az egyetemi oktatók angol nyelvtudását is.

Forrás: profitline.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]