Szabad a STRAND, irány Zamárdi!

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében tavaly debütált STRAND fesztivál idén augusztus 20-án startol Zamárdiban.

2013 augusztusában két új Balaton parti fesztivál, a B my Lake és a STRAND csatlakozott a hazai nyári fesztiválok sorához. A STRAND fesztivál a Volt Produkció és a Petőfi Rádió közös munkájának köszönhetően jött létre, mely idén augusztus 20. és 23. között várja a rajongókat a Balaton partjára. A helyszínnel kapcsolatban több ötlet is felmerült, de végül a tavalyihoz hasonlóan Zamárdi szabadstrandjára esett a választás.

A névadójához híven Nagyon Zene Fesztiválként is jegyzett STRAND programját a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák töltik ki olyan ismert külföldi előadókkal megspékelve, mint a Papa Roach, John Newman, vagy az egyik legnagyobb hazai fesztiválkedvenc, a Parov Stelar Band.

Az elsőként bejelentett osztrák csapat, a Parov Stelar Band többször fellépett már Magyarországon hatalmas sikerrel, a szervezők, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert nyilatkozata szerint „most azonban egy egyedi, minden eddiginél exkluzívabbnak ígérkező show-val érkeznek hozzánk. Egy igazi, vízparti fesztiválhoz nem is lehetne náluk jobbat találni”. A nemzetközi színtérről jelen lesz még a Knife Party, Dub FX és Wilkinson is.

A Nagyon Balaton szervezői a tavalyi tapasztalatok alapján egy tartalmasabb, színvonalasabb eseménysorozat megalkotásán dolgoznak, melynek részeként a STRAND fesztiválon is különleges élményt kínálnak majd. Ennek keretében a Petőfi Rádió közreműködésével a STRAND egy újszerű tehetségkutató versenynek is otthont ad.

Forrás: strandfesztival.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]