HÖOK közlemény: tartalmi módosításokat kérnek

A HÖOK ma facebook oldalán tette közzé, hogy a minisztériumi tervezetet tartalmi módosítások nélkül nem tudják elfogadni, jelenleg is egyeztetnek az OFEF tagjaival.

Mint azt a múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatón Balog Zoltán miniszter és Nagy Dávid HÖOK-elnök bejelentette, a most felvételire készülők bizonytalanságának mielőbbi megszüntetése érdekében a 16 szak állami támogatásáról és a tárgyalások további menetéről a mai napon rész-megállapodás születik.
Azonban a tegnapi este folyamán nyilvánosságra került formájában a minisztériumi tervezetet a HÖOK nem tudja elfogadni, ezért fontos tartalmi módosításokat kért. Ezek közé tartozik többek között a résztvevők köre is.
Többször is jeleztük, hogy a kerekasztal létrehozásával egyetértünk, annak munkájában részt kívánunk venni, azonban az egyeztetéseket minél szélesebb körben szeretnénk megvalósítani. Ezért a tárgyalások tematikájának megjelenítésén túl a Kormány által kívánatos szervezetek tételes felsorolását egyáltalán nem tudjuk elfogadni. A ma sorra kerülő újabb miniszteri találkozó előtt jelenleg is zajlanak az egyeztetések mind a HÖOK tagönkormányzataival, mind más szervezetekkel, így a Hallgatói Hálózattal és a Magyar Rektori Konferenciával is.
Természetesen a rész-megállapodás tartalmáról és tervezetéről a tegnapi nap folyamán az OFEF tagjainak állásfoglalását is kértük, akik az eddigi visszajelzések alapján a fent említett módosítások teljesülése esetén nagy többségben elfogadhatónak találták azt.

forrás: https://www.facebook.com/hallgatok

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]