Hiánypótlás a keresztféléves felvételin

Holnapig pótolhatják hiányzó dokumentumaikat a keresztféléves felsőoktatási képzésekre jelentkező hallgatók.

Az MTI és az Eduline értesülései alapján a hiányzó dokumentumok beszkennelt változatai feltölthetők az e-felvételi rendszerébe, ezzel a lehetőséggel pedig azok is élhetnek, akik korábban papíralapú jelentkezési lapot adtak be. Ehhez regisztrálniuk kell a www.felvi.huoldalon, majd az e-felvételi belépéshez meg kell adniuk a felvételi azonosító számukat – tették hozzá.

Közlésük szerint az e-felvételi felületén a sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket, a benyújtott kérelmek státusát (hol tart, elfogadták-e) pedig a kérelmek menüpontban tudják nyomon követni a jelentkezők. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a sorrendmódosításkor csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére nincs mód, de ha valaki valamely korábban megjelölt képzésre mégsem szeretne jelentkezni, a hátrábbsorolás helyett célszerűbb törölni a listáról.

Ha valaki papíralapon szeretné a dokumentumokat pótolni, akkor azokról egy-egy A4-es fekete-fehér fénymásolatot kell eljuttatnia az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre, s a másolatokon olvashatóan fel kell tüntetni a jelentkező nevét és felvételi azonosító számát. Az adat- és sorrendmódosításhoz szükséges formanyomtatványok a www.felvi.hu oldal kérvénytárában találhatók meg, ezeket kitöltve és aláírva kell elküldeni az Oktatási Hivatal címére.

Tájékoztattak arról is, hogy előreláthatólag január 24-én hirdetik ki a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait, és először a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. Minden jelentkező az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra vehető fel, ahol pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

A februárban induló képzésekre 5682-en jelentkeztek, közülük 4917-en mesterképzéseket céloztak meg, állami ösztöndíjas helyekre 4698-an pályáztak. A legnépszerűbbek az idén a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek, előbbi 1959, utóbbi pedig 1756 jelentkezőt vonzott.

Forrás: MTI, Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]