Kormányhivatalt foglaltak el a Szegedi Egyetemisták

Elfoglalta a Csongrád megyei kormányhivatal földszintjét a Szegedi Tudományegyetem három oktatója és negyven hallgatója, köztük a Hallgatói Hálózat aktivistái.

“A mintegy negyven aktivista a kormányablaknál – amit a kormány a magyar állampolgárokkal való kapcsolattartás céljából hozott létre – magyarázatot követelünk a felsőoktatást romba döntő intézkedések okaiért” – írják. Az egyetemisták a kormányablak működését nem akarják zavarni. 

Sztrájkbzottságot hozott létre a szeged HÖK és HaHa

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata (SZTE EHÖK) és a Hallgatói Hálózat (HaHa) pénteken kötött együttműködési megállapodást a sztrájkbizottság megalakításáról. A két hallgatói csoport elfogadhatatlannak tartja a múlt szerdai kormányülésen elfogadott keretszámokat, amelyek a HÖK és a HaHa szerint “ellehetetleníti a Szegedi Tudományegyetem jövőbeni együttműködését”.

A két szervezet egyetért abban, hogy az új felsőoktatási törvény hozta változások – hallgatói szerződés, részösztöndíj – valamint a jövő évre vonatkozó keretszámok a felsőoktatás és a fiatalok jövőjét veszélyeztetik.

Forrás: Eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]