HÖOK Mentorprogram – Felsőoktatási Mentorhálózat

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2012/2013-as tanévre.

A HÖOK Mentorprogram olyan esélyegyenlőségi program, mely az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban.

A mentor feladata:
A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre.

Egy mentor több hallgatót is segíthet.

A felvételt nyert hallgatók 10 hónapra vállalják mentori tevékenységüket.

A mentorok vállalják, hogy megbízásuk idején folyamatosan kapcsolatot tartanak a mentoráltjukkal/ mentoráltjaikkal, régió és/vagy intézményi koordinátorukkal; és a munkájukhoz tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesítik, munkájukról írásbeli beszámolót készítenek.

További információk: http://hook.hu/hu/web/mentor

Felvételi kritériumok:
Szóbeli meghallgatás. A felvételire egy rövid jegyzetből és az Esélyerősítés: talpraesettséggel és szívvel című, mentorok számára írt kézikönyv kortárssegítésről szóló részéből tudtok felkészülni. Az anyagok letölthető innen: http://hook.hu/hu/web/mentor/20

Jelentkezhet bármely, nem első tanévét megkezdő hallgató (Bsc vagy Msc vagy osztatlan képzésből)

A jelentkezés módja

Az intézményetekhez tartozó régió jelentkezési lapok kitöltése, melyet pdf formátumban megkaptok az általatok megadott email címre, majd ezt nyomtassátok ki, írjátok alá, csatoljatok hozzá egy igazolványképet és legkésőbb 2012. június 06-án adjátok postára a HÖOK iroda címére ( 1055 Budapest, Szent István krt. 11.)

Figyelem! Mindenki a saját régiójának jelentkezési lapját töltse ki!

Csak annak a jelentkezőnek a regisztrációja sikeres, aki a pdf formátumú jelentkezési lapot megkapja az általa megadott email címre!

Jelentkezési határidő: 2012. június 05.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, az alábbi elérhetőségeken jelezzétek:
Csuhaj Andrea programvezető
csuhaj.andrea@hook.hu
+36-70/330-7262

A szóbeli meghallgatások régiónként lesznek, 2012 júniusában. A felvételi pontos időpontjairól és helyszíneiről a HÖOK Mentorprogram honlapján tájékozódhattok.

A sikeres felvételről augusztusban értesültök.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]