Nyári könyvlista – 4 könyv, amit mindenképpen olvass el a nyáron

Van egy évszak, ami a kikapcsolódásról szól; amikor megnyugtat a reggeli napfény, rövidebbek az éjszakák és hosszabbak a nappalok: ez az évszak a nyár. Nyáron számos lehetőség áll előttünk, jobban kitárul a világ, több a szabadidőnk arra, hogy új helyeket, új élményeket, vagy akár új könyveket fedezzünk fel. Azonban hogy egy idilli nyarat varázsoljunk, ahogyan elképzeltük, nem szabad hagyni, hogy a keserű pillanatok átvegyék az irányítást a pozitivitás helyett. Íme négy nagyszerű könyv, amely segíthet önmagunk megismerésében, a sikerek elérésében és az önmegvalósításban.

(Forrás elérhető itt)

“Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben.”

Rhonda Byrne legismertebb munkája a Titok című sikerkönyv, melyből 4 millió példány kelt el kevesebb mint 6 hónap alatt. Az írónő 2004-ig töretlenül kutatta a siker felé vezető ösvényt, ami segíthet az önmegvalósításban – amikor rátalált, megosztotta a nagyvilággal. Rátalált egy eddig ismeretlen elvre, ami szerinte részese az életünk mindennapjainak, csak eddig nem megfelelően alkalmaztuk.

A nyár folyamán ez legyen az első könyvek egyike, hiszen ha megismerjük a titkot, az még nem jelent teljes beteljesedést, arra még időt kell szánni, hogy alkalmazni tudjuk.

A könyvből az is kiderül, hogy a múltban ezt a „trükköt” alkalmazta Shakespeare, Da Vinci, Einstein és Platón is, akik az emberiség történelmének legnagyobb alakjai közé tartoznak. Ez a könyv az élet minden területére kihat, az anyagi források, a magánélet, az egészség és a boldogág kulcsát hordozza magában. A Titok nem csupán bölcsességeket és jó tanácsokat ír le, hanem hiteles tanítómesterek történeteit, ami segíthet a titok elsajátításában.

Akik már felfedezték a titkot, azok egy olyan önismereti folyamaton mentek át, melynek eredményeképp megszabadultak bizonyos betegségektől, vagyonra tettek szert, sikereket arattak és megtalálták a boldogság forrását. Ha Te is kíváncsi vagy, hogy mi a titok, akkor ezzel kezdd a nyári könyvlistát!

(Forrás elérhető itt)

„Egyszerű, apró tettek, melyek megváltoztatják az életedet – ez egy zseniális könyv!” – Jamie Oliver

Nora Rosendahl és Nelli Lähteenmäki az igazi skandináv életérzést hozza el az Én – könyv című könyvükben. A könyv leírja a skandináv életstílust: egyszerű, és boldogságra késztet. Az Én – könyv egy tipikus életmódkönyv, amit azoknak ajánlott olvasni, akik a mindennapjaik kiegyensúlyozottságáért szeretnének tenni.

A könyv arra buzdítja olvasóit, hogy apró lépésekben minden nap tegyenek a boldogságukért, az önkifejezésükért és az önismeretükért. Az Én – könyv szerzői között van agykutató, menedzsment-tanácsadó, fitneszszakértő és a népszerű sztárséf, Jamie Oliver is.

Mindenképp érdemes beleolvasni, mert egyszerű tanácsokkal lát el, amelyek napról napra fejlesztik önmagunk ismeretét. Ha érdekel, miért lesz jobb napod, ha kidobod az elhasznált buszjegyeket vagy ha minden reggel beágyazol magad után, akkor vess egy pillantást az Én – könyv kiváló önismereti tanácsaira.

(Forrás elérhető itt)

„Ha elbújunk, és nem határozzuk meg mi önmagunkat, igen gyorsan és helytelenül mások fognak definiálni bennünket.”

Michelle Obama Így lettem című könyve hatalmas sikert aratott az inspirálódni vágyó olvasóinak. A könyv az Amerikai Egyesült Államok egykori First Ladyjének személyes önéletrajza, amely megannyi motivációt rejt magában.

„Az Így lettem hol szerény iowai konyhákba, hol a Buckingham-palota báltermeibe kalauzol minket. Megtapasztaljuk a mérhetetlen szomorúság, az elképesztő szívósság és bámulatos kitartás pillanatait is. Egészen közelről láthatjuk, mi zajlik e páratlan, úttörő történelmi személyiség lelkében, miközben azért küzd, hogy hitelesen éljen, hogy saját erejét és hangját magasabb eszmék szolgálatába állítsa. Őszintén és bátran megosztott történetei arra ösztönöznek, hogy feltegyük magunknak is a kérdést: kik vagyunk és kivé akarunk válni” – olvasható a kiadói ajánlásban.

Michelle Obama könyvében olvashatunk mély vallomásokról, gyermekkori emlékekről, a családjával töltött pillanatokról és a Fehér Ház és az anyaszerep közötti egyensúlyról. Könyvében olyan őszintén és humorosan fogalmaz, hogy saját életünkre is tudjuk vonatkoztatni a First Lady történeteit. Könyvében arra ösztönöz, hogy mindenki azzá váljon, aki szeretne lenni, mert nincs lehetetlen, és nem szabad feladni a kifogások miatt.

(Forrás elérhető itt)

„A Zöldlámpa elolvasása után sem fogjuk kevésbé úgy gondolni, hogy ez az ember tényleg az élet császára, de legalább már tudni fogjuk, hogy az ide vezető úton volt nem kevés bukkanó, ha úgy tetszik, piros lámpa. McConaughey úgynevezett sztársága ugyanis nem kevés erőfeszítésbe került. A zöldlámpáknál viszont nagyon is tudja, hogy ölelje magához az életet.” – HVG

A New York Times bestsellere és jelöltje az év könyve díjra idén a Zöldlámpa című könyv lett Matthew McConaughey tollából. McConaughey saját tapasztalataiból merített inspirációt, ami alapján kutatja az élet élvezhető pillanatait, a bizonyos „zöldlámpás pillanatokat”. Ismét egy önfejlesztő könyvvel állunk szemben, amely McConaughey szerint: „Belátásaim és meglátásaim, ráérzéseim és megérzéseim, lazaságaim és cikiségeim. Brutális finomságok, igazságok és szépségek. Megúszások, lebukások és elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbáltam szlalomozni.”

(Forrás elérhető itt)

A könyv a világjárvány idején érkezett meg, ami az egyik legáthatóbb olvasmánnyá vált, hiszen mindenkihez szól. A saját eseményeit említve olyan pillanatokra hívja fel a figyelmet, amelyekkel saját életünk során is szembenézhetünk – ezeket kezelve találhatjuk meg a zöldlámpákat, a boldogság forrásait. Néhol az ember úgy érezheti, mintha neki írták volna ezt a könyvet, hogy ébredjen fel és engedjen betekintést saját magába, másoknak és önmaga számára is. Ez a kötet igazi gyógyír a léleknek, még akkor is, ha néha ütősen őszinte. Pont, mint egy lökhárító-matrica, ami az arcunkba nyomja az igazat. És megmutatja, hogyan szlalomozzunk a boldogság felé az élet autópályáján” – írja a kiadó.

Mindenkinek joga van megtalálni a saját zöldlámpáját, ami Matthew McConaughey szerint nem egyszerű, de megéri a pillanatért, amikor megtapasztaljuk. „Egy szerelmeslevél. Az élethez. Ez a könyv a zöldlámpákról szól, és arról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz. Sok szerencsét.”

(forrás elérhető itt)

Ezen könyvek mellett számos önfejlesztő, életmódsegítő és inspirációs olvasmány található a boltok polcain, amelyek segíthetnek átlendíteni a mindennapokat. A nyári könyvlista kötelező elemein kívül még sok más szerző ad tanácsot a kiegyensúlyozott életvitelhez, ezért azt kívánom, hogy mindenki találja meg a saját lelkéhez szóló könyvet.

Kellemes olvasást ezeken a forró nyári napokon!

A főkép forrása elérhető itt.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]