Az ország legkisebb nagyfesztiválja idén is vár minket

A Nógrád megyei Bánkon lévő tónál 2009 óta rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. Idén július 11. és 14. között várják a népeket az ország egyik legizgalmasabb eseményére. Hogy tulajdonképpen mi is a titka annak, hogy a fesztivál látogatóinak száma rendre gyarapodik, azt nehéz lenne megmondani. Elvégre a fellépők névsora nem igazán tud többet nyújtani, mint bármely másik hasonló rendezvény itthon. A Bánkitó pikantériáját valószínűleg a helyszín és az egyéb programok adják, lássuk, mik ezek.

A Bánkitó igyekszik minden évben a zenén kívül eső témákra is fókuszálni. Alapvetően a kommunikációjuk részévé váltak a különböző politikai üzenetek, a programban társadalmi tematikájú beszélgetések is vannak, emellett helyet kap a színház és a képzőművészet is. Az idei Bánk különleges megnevezést kapott: Bánkitó 2028. Lényegében ezzel igyekeznek a fesztivál progresszív, futurisztikus jellegét megalapozni, az ötlet jó, kíváncsian várom, mit érzékelünk majd belőle.

A magyar altenatív zenekarok mellett azért idén is minden egyes napra jut egy külföldi fellépő. Itt lesz a kanadai Suuns, a dán Iceage, a francia Acid Arab, és az Egyesült Államokból érkezik az elektronikus zenész Shigeto. A magyar előadók pedig a rendszeres fesztiválfellépők közül kerültek ki különösebb meglepetés nélkül.

Ez a névsor természetesen nem vetekszik a Szigetével, a Bánkitó lényege teljesen más, mint a klasszikus nagy fesztiváloké. Akik már voltak, azok azonban mind ajánlják a fesztivált a különleges atmoszférája, természeti környezete és családias hangulata miatt. Belépőket még lehet vásárolni, egyéb infókat pedig a weboldalukon, illetve a Facebookon találtok. Bánkon tali!

 

A képek forrása: Bánkitó Fesztivál

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]