Indul „Az én filmem – Filmklub az ÁJK oktatóival” című programsorozat

Az ELTE ÁJK HÖK és a Mentorprogram legújabb kezdeményezése rendhagyó moziélményt kínál, az érdeklődők a kar oktatóival közösen nézhetnek meg egy filmet, majd ezt követően együtt vitathatják meg a látottakat.

Az ingyenes filmklub keretében minden alkalommal a kar egy-egy oktatója választ ki egy számára kedves alkotást, amit a vetítés után egy közös mediált, interaktív beszélgetésen a nézők ki is elemezhetnek vele. Az esemény a beszélgetéssel együtt körülbelül háromórás, a helyszínen üdítőt és ropogtatnivalókat árusító büfé is az érkezők rendelkezésére áll majd.

Az első alkalomra meghívott vendég dr. Menyhárd Attila, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, választott filmje pedig Francis Ford Coppola 1997-es rendezése, Az esőcsináló.

A filmről: Egy fiatal ügyvéd, Rudy Baylor (Matt Damon) élete legelső pere egy lehangoló biztosítási ügy, melyben rögtön egy minden hájjal megkent, kiskapukat kereső biztosítótársasággal száll szembe. Ray Black leukémiában haldoklik, mert a Great Benefit biztosítótársaság nem volt hajlandó fizetni a csontvelő-átültetés költségeit. Amikor Rudy szembeszáll a hatalmas céggel, egy olyan kusza és korrupt világgal találja magát szemben, amely a legvadabb fantáziavilágát is mélyen alulmúlja. Az egyik oldalon rutinos és mindenre elszánt ügyvédek állnak, de Rudy Baylor csak egy lecsúszott zugügyvédben és a saját képességeiben bízhat, hogy győzelemre vigye a pert.

A vetítés időpontja és helyszíne:

2017. október 5. (csütörtök) 17.30–21.00, ELTE ÁJK „A” épület, VII. előadó.

Forrás: FacebookPortmafab

Kép: ELTE ÁJK HÖK

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]