Szétflesseltük a Mindent – így startolt a Bölcsész Napok

Elefánt-koncerttel zárult az idei Bölcsész Napok május 9-i nyitánya. A Bölcsészettudományi Kar kampuszán tartott fesztivál keddtől csütörtökig állt nyitva a szórakozni, okulni vágyók számára.

Kedden három órakor kezdődtek a programok. Elsőként Ónodi Eszterrel volt beszélgetés a színpadon. A színésznő, aki az egyetemünkre járt, beszélt BTK-s élményeiről, valamint az Aranyéletben játszott karakteréről. Majd jött Dr. Zacher Gábor, az est legnagyobb koncertjét pedig a Ma Dawei és az Aurevoir. zenekarok előzték meg.

20170509_Bolcsesz_Napok-Voros_Tamas-001

Az idén új nagylemezzel jelentkező Elefánt zenekar az alternatív szféra egyik jelentős képviselőjévé nőtte ki magát, ehhez méltóan össze is gyűltek az eleinte inkább csak szállingózó arcok a fél 10-es kezdésre. Hálistennek az idei Minden albumról több trekk rákerült a setlistre, én most hallottam az új számokat először élőben, kifejezetten katartikus volt az élmény, ezek az emberek olyan profizmussal és olyan alázattal zenélnek egyszerre, hogy nem csoda, hogy sikerült pogót, ugrálást, sírást meg öleléshullámot generálniuk a verető bölcsészek közt.

 

A képeket Vörös Tamás, az ELTE Online fotósa készítette.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]