Pályázati siker a Bolyai Gimnáziumban

A szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is elnyerte a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet. A megtisztelő elismerés további lehetőségeket nyújt, hogy a rangos iskola még kiemeltebben foglalkozhasson tehetséggondozással.

Az Új Nemzedék Központ által meghirdetett pályázat célja, hogy tehetséggondozó és mintaintézmények hálózata épüljön ki szerte az országban. A pályázati siker biztosítja, hogy a nyertes iskolák öt éven keresztül kiszámíthatóan és rendszeres újrapályázás nélkül tudjanak foglalkozni a rájuk bízott kiemelkedő tanulókkal. A pályázat továbbá szabad kezet biztosít az intézmények pedagógusainak, ők döntenek a források felhasználásáról is.

A pályázat lehetővé teszi a diákok mentorálásával foglalkozó tanárok méltóbb elismerését, a szükséges eszközök beszerzését, és a tanulmányi versenyek utazásai költségeit is megtéríti. A szombathelyi Bolyai Gimnázium, az ELTE gyakorlógimnáziumaként újra bebizonyította, hogy magas szintű szakmai munka folyik az intézmény falai között.

137142_nyme_bolyai_janos_gyakorlo_altalanos_iskola_es

Fotó: Mészáros Zsolt

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]