Városi séták, galériatúra és nyitott műtermek a Budapest Art Weeken

Ma kezdődött és vasárnap estig tart a Budapest Art Week rengeteg érdekes eseménnyel. A program során galériatúrákon, városi sétákon, kiállításmegnyitókon és műterem látogatásokon keresztül fedezhetjük fel Budapest művészeti világát. A kortárs alkotások és alkotói központok mellett a város olyan rétegeire is fókuszálnak, melyek mellett esetleg naponta elrohanunk, talán már el is határoztuk, hogy bemegyünk vagy elmegyünk, egyszer régen már voltunk, mikor el is határoztuk, hogy majd visszatérünk, de azóta mégsem. Most itt az alkalom!

Az esemény honlapján a hasznos információk (helyszínek, időpontok) mellett a részletes programleírások segítségével könnyebb kiválasztani a számos lehetőség közül a legérdekesebbeket.
A hétköznapok főleg a sétáké: keresgélhetünk Újbudán a „sárga villamos” útvonala mellett rejtőző emlékeket vagy óbudai elveszett utcákat, esetleg elkalandozhatunk a Nagytétényi Kastélymúzeumba ritka óragyűjteményt látni. Sok helyen tartanak interaktív tárlatvezetéseket, táncestet és filmvetítést, esténként pedig Közös utak címmel beszélgetések során kaphatunk betekintést az alkotói munka működésébe, motivációiba. Szombaton különböző galériatúrákon vehetünk részt városrészenként tagolva, vasárnap pedig a nyitott műtermekbe nézhetünk be.
A honlapon, az eseményeknél lehet regisztrálni a programokra, melyek egyetlen karszalag megvásárlásával látogathatóak. A héten még nagyon sok minden lesz, érdemes beszerezni!

Forrás: bpartweek.hu
Kép: artportal.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]