Magyar filmet díjaztak a Berlinalén

A világ filmkritikusait tömörítő szervezet (FIPRESCI), az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrije is a magyar versenyfilmet, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását díjazta szombat délben a berlini nemzetközi filmfesztiválon – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A Berlinale hivatalos díjátadójára február 18-án került sor, ahol Enyedi Ildikó személyesen vette át az elismeréseket. A filmalap támogatásából készült Testről és lélekről című filmet az Alin Tasciyan török, Dubravka Lakic szerb és Denise Bucher svájci filmkritikusokból álló, valamint a hattagú nemzetközi ökumenikus zsűri, illetve a Berliner Morgenpost olvasói zsűrije díjazta. A magyar bemutató március 2-án lesz a Magyar Filmhét keretein belül. Az előzetes itt tekinthető meg.

Leírás:
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Forrás: port.hu, mno.hu
Kép: mafab.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]