Népszerűek Kínában Janikovszky Éva könyvei

Janikovszky Éva mesekönyvei a kínai olvasók szívébe is belopták magukat! Az írónő művei közül 2014 óta hetet fordítottak le kínaira, és először a Ha én felnőtt volnék, a Jó nekem és a Felelj szépen, ha kérdeznek című könyveket jelentették meg. Olyan hamar elkapkodták őket, hogy tavaly már a második kiadásra is szükség volt. 2015-ben pedig újabb négy Janikovszky-mesekönyv került a boltokba Kínában.

Osztatlan sikert arattak Kínában Janikovszky Éva nagy példányszámban (művenként 8000 db) megjelenő gyerekkönyvei. 2014-ben adták ki a Ha én felnőtt volnék, a Jó nekem, illetve a Felelj szépen, ha kérdeznek című történeteket. Tavaly pedig négy újabb címmel bővült a kiadványok száma: a Már óvodás vagyok, az Akár hiszed, akár nem, a Már megint és a Velem mindig történik valami című könyveket is forgathatják a kínai gyerekek és szüleik.

Ázsiában először Japánban jelentek meg az írónő mesekönyvei 8–10 évvel ezelőtt. Janikovszky fiát, a Móra Könyvkiadót vezető Janikovszky Jánost örömmel tölti el, hogy édesanyja életműve ilyen népszerűséget vívott ki magának. Három éve Oroszországban adtak ki tőle könyveket, tavaly pedig Észtországban, Lengyelországban és Csehországban. Emellett egy svájci kiadó is megvette 5–6 cím jogait, sőt az idei évtől a spanyol olvasók is kedvüket lelhetik az írónő örökbecsű műveiben.

Kínai könyv

Forrás: konyves.blog.hu

Kép: vagy.hu, mora.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]