Programajánló az őszi szünetre

Az október 23-i hosszúhétvégének hála, elég hosszú őszi szünetnek nézünk elébe. Ajánlunk nektek pár programot, amivel hasznosan tölthetik a jövő hetet.

Az előrejelzések szerint, feltéve, ha azok pontosak, akkor remek kirándulóidőnk lesz a szünetben. Mehettek erdőbe, de ha már a gyalogtúrázást unjátok, más lehetőségek is vannak. Mint például a kisvasutazás, ha eddig még nem utaztatok ilyennel, itt az ideje kipróbálni. Az ország több pontján: így például Budán, vagy akár a Balatonnál is találtok kisvasutat, amivel festői tájakat is bejárhattok, megismerhettek, és még el sem fáradtok.

A hosszú hétvégén még pont megtekinthetitek a World Press Photo Kiállítást a Néprajzi Múzeumban, diákigazolvánnyal csak ezer forint a belépőjegy ára. Az idén 25 éves Ludwig Múzeum pedig kortárs alkotók műveiből nyitott kiállítást. A művekkel a múzeum a rendszerváltás óta eltelt időszakot igyekszik bemutatni.

A túrázás és a kulturális programok után, rákészülhettek az újabb tanulásra és lezárhatjátok a szünetet egy kis bulival. A Hősök Terén október 31-én rendezik meg a Budapest Töklámpás Fesztivált. A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy ne a csak a kreatívan kifaragott tököt vigyetek magatokkal, hanem konzervet is, hiszen a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára gyűjtenek élelmiszercsomagot.

Forrás: eduline.hu

Kép: edesviz.hu

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]